Ανασκόπηση αγοράς

Συνέχεια συσσώρευσης αυτή την εβδομάδα στην αγορά. Στο επικαιροποιημένο πινακάκι βλέπουμε ότι οι τιμές των μισών τίτλων που βρίσκονται σε ανοδική τάση παίζουν και πάλι πολύ κοντά στην στηρίξεις τους αφού η συσσώρευση των δυο τελευταίων εβδομάδων δημιούργησε κι άλλα τοπικά χαμηλά τα οποία τις ανέβασαν στους περισσότερους από αυτούς.

Παρακάτω θα δούμε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις.

Με την εξαίρεση του ΔΤΡ ο οποίος ήταν κι ο μόνος που ξεχώρισε οι άλλοι τρεις δείκτες κινούνται πάνω στον ΕΚΜΟ (εκθ. κινητό) 20 ημερών υπογραμμίζοντας την αμφιβολία που υφίσταται για τη δυνατότητά τους να κινηθούν υψηλότερα παρά το καλό κλίμα στις ξένες αγορές που δεν ασκούν τις δικές τους πτωτικές πιέσεις στο ΧΑΑ.

Δεν είναι και λίγοι οι δεικτοβαρείς μετοχικοί τίτλοι που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία κι αν κοκκινίσουν θα επηρεάσουν πάρα πολύ το κλίμα (με εξαίρεση τη ΣΑΡ).

Οι 4 τράπεζες όπως κι ο δείκτης έχουν λίγο πιο μακριά τη στήριξή τους στο χαμηλό της 3 Σεπτεμβρίου. Η ΠΕΙΡ κατάφερε επιτέλους την οριακή διάσπαση της δικής της αντίστασης μόλις χθες κι έτσι ακολούθησε τις άλλες στο μπλε.

Αντίστοιχα δεν είναι και λίγες οι μετοχές με ή χωρίς ιδιαίτερη βαρύτητα που απέχουν μια ανάσα από τη διάσπαση της οριζόντιας αντίστασής τους που θα τις φέρει και αυτές στην ομάδα που έχουν μπει έστω και τυπικά σε ανοδική τάση. Δύο όμως είναι αυτές που μπορούν να επηρεάσουν το κλίμα στο ταμπλό.

Έτσι το ερώτημα που διχάζει όσους μας απασχολεί η πορεία των δεικτών ως αντιπροσωπευτική της αγοράς για το αν έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση στα χαμηλά του Αυγούστου ή αν ολοκληρώθηκε απλά το πρώτο κύμα της  εξακολουθεί να μην επιδέχεται κατά την άποψή μου ασφαλή απάντηση. Κυματικά η τρέχουσα κίνηση θεωρείται ως διόρθωση όλης της πτώσης που προηγήθηκε και οι εκτιμήσεις αυτές θα διαψευστούν μόνο με σαφή υπέρβαση των υψηλών έτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΠΕ (ΘΟΔΩΡΗΣ)

ΓΔ, ΜΥΤΙΛ (ΤΑΣΟΣ)

ΔΤΡ (TSAROS)

ΜΟΗ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: