ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Μηνιαία ανασκόπηση και μια δημοσκόπηση

Όπως βλέπουμε στη μεγάλη εικόνα η διόρθωση σταμάτησε όταν ο ΔΤΡ άγγιξε τον ΕΚΜΟ 6Χ(αμηλών). Όπως και στον FTSE οι δείκτες γύρισαν και έκλεισαν πάνω από τον ΕΚΜΟ 6Υ(ψηλών) οπότε ο Σεπτέμβριος ξεκινά με τα κεκτημένα τους στη θέση τους. Ο Γ.Δ δεν τον πλησίασε καν ενώ κι εδώ τα στατιστικά που ήδη έχουν αναφερθεί δεν προϊδεάζουν για καταστροφές.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν στο τελευταίο χαμηλό έληξε η διόρθωση ή απλά το πρώτο κύμα τους. Τα fractals στο εβδομαδιαίο δεν πρόκειται να δείξουν αλλαγή τάσης αν ο ΓΔ δεν διασπάσει τα χαμηλά του Μαΐου αλλά σημαντικό ρόλο θα παίξει ο ΔΤΡ που πλέον έχει την δική του στήριξη στο πρόσφατο χαμηλό όπως και ο FTSE. Οι κρυφές αποκλίσεις έκαναν κι εδώ τη δουλειά τους κι οι δείκτες βρίσκονται ήδη πάνω από τον ΕΚΜΟ 20. Για την ώρα λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι η εβδομαδιαία τάση παραμένει ανοδική.

Στο ημερήσιο βέβαια η τάση θέλει δρόμο για να γίνει ανοδική με όρους fractals αλλά οι τιμές βρίσκονται και πάλι πάνω από τους κινητούς που εξετάζουμε και στους δυο δείκτες ενώ οι διπλές κορυφές είναι απενεργοποιημένες.

Το μεγάλο θέμα είναι αν η διόρθωση τέλειωσε στο πρόσφατο χαμηλό οπότε πάμε αργά ή γρήγορα σε νέα υψηλά ή αν τέλειωσε μόνο το πρώτο μέρος και θα ακολουθήσουν χαμηλότερα χαμηλά. Κατά την άποψή μου αυτό εξαρτάται βασικά από την πορεία των δεικτών στις ΗΠΑ πρωτίστως.

Κυματικά δεν έγινε αναφορά καθ'ότι με κάλυψε η ανάλυση του Νεκτάριου την οποία όσοι δεν την είδατε μπορείτε να την αναζητήσετε από εδώ.

Στα πρώτα σχόλια αυτής της ανάρτησης μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια δημοσκόπηση με θέμα ποιο επίπεδο βλέπετε να διασπάται πρώτο στον Γ.Δ. Το υψηλό έτους στις 901,57 μονάδες ή το πρόσφατο χαμηλό στις 791,34.

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: