ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Μηνιαία ανασκόπηση – επικαιροποίηση – ALPHA BANK

Τα στατιστικά που είχαν αναφερθεί στην ανάρτηση του δεκαπενταύγουστου για τους κινητούς - κριτήρια της τάσης στο μηνιαίο διάγραμμα δεν διαψεύσθηκαν τελικά και οι τιμές παρ'ότι πλησίασαν τον ΕΚΜΟ 6Χ όχι μόνο δεν τον έφθασαν αλλά γύρισαν κι έκλεισαν πάλι πάνω και από τον ΕΚΜΟ 6Υ, οπότε ισχύουν και για τον Σεπτέμβριο. Η διάσπαση της γραμμής τάσης δεν επιτεύχθηκε και με κλείσιμο άρα δεν ισχύουν και οι αντίστοιχες σκέψεις για μεγαλύτερες βουτιές με βάση τη διάσπασή της.

Στην πραγματικότητα μετά από εκείνη την ανάρτηση είχαμε δυο εβδομαδιαία κεριά ανοδικά που δικαίωσαν κι εκείνη την κατά την άποψή μου αμφιλεγόμενης αξίας κρυφή ανοδική απόκλιση των τιμών που δεν ακολούθησαν τον RSI σε χαμηλότερα χαμηλά από αυτά του Μαΐου. Ήδη είχαμε κλείσιμο και πάλι πάνω από τον ΕΚΜΟ 2Ο εβδομάδων που σημαίνει ότι και εδώ σταμάτησαν τα χτυπούν τα προειδοποιητικά καμπανάκια για πιθανή αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης. Το χαμηλό εκείνης της εβδομάδας είναι από σήμερα low fractal στο οποίο μάλιστα ανεβαίνει η εβδομαδιαία οριζόντια στήριξη από το προηγούμενο επίπεδο των 1844,65 μονάδων αφού εκεί είναι πλέον το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία αντίστοιχα που έχουν σχηματίσει οι τιμές.

Στο ημερήσιο με βάση τους γνωστούς κινητούς η τάση είναι πλέον ανοδική. Οι τιμές έχουν επιστρέψει αρκετά πάνω από το επίπεδο των 2084.75 μονάδων η διάσπαση του οποίου είχε αλλάξει την τάση σε καθοδική με όρους fractals. Ήδη διασπάστηκε ανοδικά και το τελευταίο τοπικό υψηλό οπότε δεν μπορούμε πλέον να υπολογίζουμε την τάση ως καθοδική ούτε και εδώ. Προσωπικά εκτιμώ ότι κάπου  εδώ κοντά θα σχηματιστεί και δεύτερο high fractal στο οποίο θα κατέβει ο πήχης που θα πρέπει να υπερβούν οι τιμές για να αλλάξουν την ημερήσια τάση σε ανοδική με όρους fractals πάντα.

Το ερώτημα πλέον είναι αν η διόρθωση ολοκληρώθηκε στο χαμηλό της 16ης Αυγούστου ή αν εκεί ολοκληρώθηκε μόνο το πρώτο κύμα της. Οι τιμές πάντως έφθασαν ήδη στην ισότητα με το προηγούμενο ανοδικό ως τις 2077,48 μονάδες και τα επόμενα επίπεδα fibo που θα μπορούσε να τερματιστεί φαίνονται στο διάγραμμα κι από αυτά iσως καταλάβουμε που το πάει ο δείκτης. Επόμενη σοβαρή αντίσταση είναι στην περιοχή της γραμμής τάσης και το πλησιέστερο πτωτικό gap.

Οι φίλοι μας που κατέχουν καλύτερα τα κυματικά δύσκολα θα μπορούσαν να δεχτούν πάντως αυτό το πρώτο ανοδικό κύμα ως πεντακυματικό πράγμα που αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να βλέπουμε ένα διορθωτικό ανοδικό μετά τα μέσα του Αυγούστου ενώ κάποιες καθοδικές αποκλίσεις έκαναν την εμφάνισή τους στα μικρά χρονοπαράθυρα ως και το 60λεπτο .

Αντίστοιχα με τον FTSE η εβδομαδιαία στήριξη ανέβηκε στα χαμηλά του Αυγούστου και στον ΓΔ, τον ΔΤΡ αλλά και σε κάποιες δεικτοβαρείς μετοχές με κυριότερες τις ΕΤΕ και ΜΠΕΛΑ, όπως βλέπουμε στο πινακάκι που ακολουθεί με πολλές μεταβολές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στους τίτλους που σημειώνονται με χρώματα αριστερά. Το κίτρινο χρώμα σημαίνει ότι ανέβηκε το επίπεδο εβδομαδιαίας στήριξης.

Σημαντική μεταβολή για τον δείκτη η σημερινή αλλαγή της ημερήσιας τάσης στην 3Ε εφόσον δεν διαψευσθεί στη συνέχεια μια και παραμένει ο τίτλος που επηρεάζει περισσότερο από όλους τον 25ρη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ (tsaros), (teo), (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (laaps)

ΠΕΙΡ (ΤΕΟ)

INTRALOT

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.