ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Με τη ματιά του Goldfish (23/8/19)

Στη τρέχουσα συγκυρία είναι πολύ πιθανό να έχει ολοκληρωθεί ήδη το πρώτο ανοδικό σκέλος της (τρικυματικό) και απομένουν νεότερα πολύ τοπικά χαμηλά για να ολοκληρωθεί και η ενδιάμεση διόρθωσή πριν ο δείκτης κινηθεί εκ νέου ανοδικά. Δείτε, σχηματικά, την αναμενόμενη κίνηση του δείκτη:

Η τρικυματική δομή που έχει επιλέξει η αγορά να κινηθεί από τις 901,57 μονάδες αφήνει ανοικτή την πιθανότητα για σημαντικό ανοδικό retracement. Αυτό θα επιβεβαιωθεί μόνο με ανοδική διάσπαση των 860 μονάδων.

Πέρα από την εσωτερική δομή της κίνησης εξακολουθούμε να περιμένουμε ακόμα μια καθοδική προσπάθεια του δείκτη προς σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα. Βασικός στόχος δείχνει να είναι η ζώνη τιμών μεταξύ 747 και 711 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση, μόνο με την επιβεβαίωση της εκ νέου καθόδου θα μπορούμε να δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες τα καθοδικά όρια / στηρίξεις του δείκτη.

Το σύνολο αυτής της διόρθωσης θα είναι το κύμα ''ii'' (του εσωτερικού μεγάλου κύματος 3) και αναμένουμε ισχυρή ανοδική συνέχεια:

ΔΤΡ

Ο δείκτης έχει ήδη υποχωρήσει 50% από τα υψηλά του , σαφής ένδειξη αδυναμίας του κλάδου. Στα τρέχοντα επίπεδα ο δείκτης είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά του Μαρτίου του 2016, έναν μήνα μόνο μετά την έναρξη της ανόδου..

Καθώς εξελίσσεται η αγορά σε χρόνο και τιμές γίνεται απολύτως σαφές σε όλο και περισσότερους επενδυτές ότι ο συγκεκριμένος κλάδος δεν είναι "επενδύσιμος" (όπως πολύ καθυστερημένα είναι της ΄΄μόδας'' να γράφεται στα μμε..). Αυτό βέβαια  ήταν γνωστό σε εμάς χρόνια πριν και αποκλειστικά μέσω της ρεαλιστικής ανάλυσής και μελέτης μας. Ο κλάδος βέβαια προσφέρει πολύ σημαντικές, ίσως μοναδικές, δυνατότητες trading (επιπέδου + 100%) αλλά είναι σαφές ότι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ληφθούν θέσεις long σε μακροχρόνιο ορίζοντα.

- Στο χαμηλό των 610,34 μονάδων είχαμε την ολοκλήρωση ενός πολύ καλά ορισμένου καθοδικού 3κυματικού (3-3-3) και πλέον βρισκόμαστε σε ανοδική αντίδραση.

Αν δεν περιμέναμε μια ευρύτερη διόρθωση, διαγραμματικά η διόρθωση θα μπορούσε να έχει λήξει στις 610,34 μονάδες.

Αν η συνολική διόρθωση εξελιχθεί όπως αναμένουμε τότε το επόμενο σημαντικό επίπεδο είναι η 62% διόρθωση στις 547 μονάδες. Στο ενδιάμεσο, η τρέχουσα ανοδική αντίδραση μπορεί να αποδειχτεί αρκετά ισχυρή αν υπερβεί τις 755 μονάδες.

Ακόμα και στο δυσμενές σενάριο της καθοδικής επέκτασης εκτιμούμε ότι ο δείκτης θα βρει τελικά τις δυνάμεις να κινηθεί εκ νέου ανοδικά σε υψηλότερα επίπεδα των 847 μονάδων.

Επομένως, αναμένουμε βραχυχρόνια ανοδική επέκταση και επαναφορά σε καθοδική τροχιά. Η διόρθωση αυτή θα προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους  δίστασαν στο προηγούμενο πρώτο ανοδικό σκέλος (από τις 363 μονάδες) καθώς περιμένουμε η επόμενη ανοδική προσπάθεια να είναι εξίσου ισχυρή:

Τα παραπάνω είναι μέρος της εβδομαδιαίας ενημέρωσης της Vital Finance που διανέμεται στους πελάτες της. Αν κάποιος επιθυμεί να εγγραφεί ως αποδέκτης μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στο τέλος των αναρτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΠΕ ΩΚΩ

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.