ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΤΕ, ALPHA, JUMBO: Ζητείται στήριξη

Μετά την αλλαγή της ημερήσιας τάσης σε καθοδική χρειάστηκαν μόλις πέντε συνεδριάσεις για να ενεργοποιηθεί και ο σχηματισμός διπλής κορυφής. Η πτώση επιταχύνθηκε προς τον στόχο και ήδη έχουμε δυο κλεισίματα κάτω από τον ΕΚΜΟ 100 που είναι alert για την αλλαγή και της μεσοπρόθεσμης τάσης. Ο RSI μπήκε ήδη στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών.

Στο εβδομαδιαίο αντίστοιχα είχαμε κλείσιμο κάτω από τον ΕΚΜΟ 20 έχοντας διορθώσει σχεδόν το 38,2% όλης της ανοδικής κίνησης που προηγήθηκε. Σημαντικό να μην σπάσουν οι διαφαινόμενες κρυφές αποκλίσεις σε RSI & PROC κι αν είναι δυνατόν να αντέξει η ανερχόμενη γραμμή τάσης.

Στο μηνιαίο όπως και στον FTSE παρακολουθούμε τον ΕΚΜΟ 6Χ τον οποίο θα  συναντήσουν οι τιμές αρκετά χαμηλότερα. Η πρόσφατη παραβίαση των δυο μηνιαίων high fractals στατιστικά σημαίνει ότι η επόμενη παραβίαση αντίστοιχου low fractal θα πρέπει να γίνει σε επίπεδα υψηλότερα των 863,48 μονάδων όπου ήταν το πλησιέστερο από τα δυο high fractals. Τα στατιστικά βέβαια ενίοτε διαψεύδονται.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία των τραπεζών για τις οποίες μπορείτε να δείτε πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις των φίλων του blog στην προηγούμενη ανάρτηση.

Το βασικό για μένα είναι να μην χαθεί και η στήριξη των 567,36 μονάδων, επίπεδο κάτω από το οποίο αλλάζει και με όρους fractals και η εβδομαδιαία τάση. Στο διάγραμμα μπορείτε να δείτε τι συνέβη τις δυο τελευταίες φορές που είχαμε τέτοια αλλαγή. Τώρα βέβαια οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερα από τότε κι αυτό αφήνει κάποιες ελπίδες.

Το αντίστοιχο επίπεδο για την ΕΤΕ το βλέπουμε στο διάγραμμα που ακολουθεί.

Στην ΑΛΦΑ το επίπεδο αλλαγής της εβδομαδιαίας τάσης βρίσκεται στα 1,19 ευρώ. Η εικόνα επιδεινώθηκε πολύ με την διάσπαση της Σ  ...

...αλλά ο στόχος του ΩΚΩ βρίσκεται λίγο ψηλότερα. Για την ώρα οι τιμές σταμάτησαν στον απλό 200ρη κινητό με τον RSI στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών. Στοίχημα κι εδώ να μην χαλάσει η διαφαινόμενη κρυφή απόκλιση από τα χαμηλά του Μάη.

Πολύ κοντά στην εβδομαδιαία της στήριξη είναι η ΜΠΕΛΑ που κατάφερε αισίως να φθάσει σε απώλειες 20% από τα το ιστορικό της υψηλό. Κι εδώ καλό θα ήταν να μην χαλάσει η κρυφή απόκλιση.

Στο ημερήσιο έφθασε πάντως κι αυτή στον 200ρη ενώ και ο RSI της έχει μπει για τα καλά στην υπερπωλημένη ζώνη.

Η επιδείνωση της εικόνας φαίνεται και στο πινακάκι όπου μόνο τρεις τίτλοι δεν έχουν γυρίσει στο κόκκινο όσον αφορά την ημερήσια τάση ενώ έφθασαν αισίως τους πέντε αυτοί που παραβίασαν τα όρια και στο εβδομαδιαίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΤΡ (DORISAEL)

ΓΔ (TSAROS)

ΓΔ, ΔΤΡ, DAX, DJIA (Nek)

SP500

DAX

ΕΤΕ βραχυπρόθεσμο (Διόφαντος)

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΛΟΥΚΑΣ)

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: