ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Προσέγγιση οριακών στατιστικών επιπέδων

Το ειδικό βάρος των τραπεζών που εξακολουθεί να είναι δυσανάλογα με τον Γ.Δ μεγάλο αλλά και η κακή πορεία της Coca cola 3E έκαναν πιο έντονη την πτώση εδώ. Κάτω από τις 2084,75 η τάση έγινε καθοδική με τη βούλα και το ξύλο στις ξένες αγορές επηρέασε καθοριστικά την άμεση επιβεβαίωση της αλλαγής τάσης. Λίαν προσεχώς, ίσως κι αύριο ή τη Δευτέρα προσεγγίζεται το 162% του πρώτου πτωτικού κύματος που συμπίπτει με ένα retest της Ζ που καλό θα ήταν να είναι επιτυχές αν και αυτό πιστεύω δεν εξαρτάται από τόσο οφθαλμοφανή τεχνικά δεδομένα αλλά κυρίως από το διεθνές κλίμα.

Για να γυρίσουμε όμως στα τετριμμένα η διόρθωση ξεπέρασε ήδη το 38% όλου του ανοδικού από τον Νοέμβριο διασπώντας και την κύρια ανοδική γραμμή τάσης. Αν μάλιστα αυτή τη δούμε και σαν διάσπαση της ανερχόμενης αποκλίνουσας σφήνας του 2019 τότε θα μπορούσε να είναι και προμήνυμα επιστροφής  στα χαμηλά έτους. Αδιανόητο μεν αλλά ποιος μπορεί να αποκλείσει (π.χ) ένα σχεδόν κραχ έξω?

Η τάση για τα fractals αλλάζει στο εβδομαδιαίο αν διασπαστούν οι 1845 μονάδες όπου βρίσκεται κι ο απλός 200ρης κ.μ.ο, αλλά το πρώτο σημαντικό καμπανάκι που σηματοδοτεί την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης είναι αυτό το ολόκληρο εβδομαδιαίο κερί κάτω από τον ΕΚΜΟ 20.

Έχουν μείνει 11 συνεδριάσεις ως το κλείσιμο του μήνα και αν οι τιμές φθάσουν και στο 50% διόρθωσης και κλείσουν στο χαμηλό κάτω από τις 1927 μονάδες περίπου τότε θα έχουμε κι άλλο σημαντικό πρόβλημα που είναι η απώλεια του ΕΚΜΟ 6 μηνιαίων χαμηλών σε κλείσιμο. Από όσο καιρό παρακολουθώ τους ΕΚΜΟ 6Χ&Υ δεν έχει συμβεί ποτέ σε μηνιαίο κερί κλείσιμο κάτω από τον ΕΚΜΟ 6Χ όταν τον προηγούμενο μήνα είχαμε κλείσιμο πάνω από τον ΕΚΜΟ 6Υ.  Ποτέ βέβαια δεν μπορεί να αποκλειστεί η πρώτη φορά αλλά είναι εμφανές ότι είμαστε σε οριακά σημεία και στατιστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΗ , FTSE , SPX (ΛΟΥΚΑΣ)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.