ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ενεργοποίηση ανοδικών σχηματισμών

Η μετεκλογική διόρθωση - συσσώρευση δημιούργησε κάποιους σχηματισμούς στους βασικούς δείκτες της αγοράς και από αυτούς σήμερα επιλέχθηκε να ενεργοποιηθούν οι ανοδικοί σχηματισμοί με στόχους στις 913 και 2269 μονάδες αντίστοιχα. Και στους δυο δείκτες οι τιμές είναι και πάλι πάνω από τον EKMO 20. Ο ΓΔ μάλιστα έδωσε μόλις δυο κλεισίματα χαμηλότερά του σε αντίθεση με τον FTSE που έδωσε μάχη να τον ανακτήσει.

Κατά τον φίλο Θοδωρή πάντως πρόκειται για μια BULL TRAP και η διόρθωση δεν τέλειωσε όπως μας επισήμανε εδώ. Και δεν είναι κι ο μόνος...

Στον ΔΤΡ που φτιάχνει σε μεγάλο ποσοστό το κλίμα δεν είχαμε αντίστοιχα υπέρβαση του ορίου αλλαγής της τάσης σε ανοδική σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν χθες ούτε βέβαια και ενεργοποίηση του δικού του ανοδικού σχηματισμού. Αντίθετα είχαμε εκτεταμένες ρευστοποιήσεις μόλις πλησίασε αυτά τα επίπεδα. Ο φίλος Διόφαντος γράφει επίσης ότι έχουμε ακόμα ένα κύμα κάτω στις τράπεζες.

Εγώ ως γνωστόν δίνω βάση στο χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά (low fractals) αναφορικά με την τάση.

Στον ΓΔ το επίπεδο αλλαγής της τάσης σε καθοδική ανέβηκε λίγο σήμερα, στο χαμηλό της  15 Ιουλίου, ενώ στον 25ρη παρέμεινε στις 2084,75 μονάδες της ίδιας ημέρας. Κατά μια έννοια εκεί είναι τα στοπ για τους γρήγορους ημερήσιους, τουλάχιστον με όρους fractals.

Ας ρίξουμε και μια ματιά στο πινακάκι επικαιροποιημένο με τις τελευταίες μεταβολές. Με μια μέρα καθυστέρηση η ΙΝΛΟΤ άλλαξε τυπικά τάση αφού χτύπησε το επίπεδο αλλαγής της στο εβδομαδιαίο και η άμεση υποχώρησή της σε χαμηλότερα επίπεδα δείχνει κατά κάποιο τρόπο πόσο σημαντική αντίσταση είχε εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΓΔ, FTSE, ΔΤΡ (Tsaros)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.