Ψάχνοντας το βάθος της διόρθωσης στους δείκτες – ΕΤΕ: Με τη ματιά του Διόφαντου – ΔΕΗ – ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η ισχυρή ανοδική τάση στους δείκτες έχει εξασθενήσει αρκετά και το ενδεχόμενο να δούμε αλλαγή της ημερήσιας τάσης τους είναι πλέον υπαρκτό. Δεδομένου ότι υπάρχει πιθανότητα να διορθώνεται όλη η κίνηση από τα χαμηλά του Νοέμβρη στους δείκτες πλην ΔΤΡ τα fibo που βλέπουμε στους δείκτες μετράνε αυτή την κίνηση. Ήδη είμαστε στην περιοχή του πρώτου fibo 23.6% και το δεύτερο περιμένει στην ίδια περίπου περιοχή με τον εκθετικό κινητό (ΕΚΜΟ) 20 εβδομαδιαίων κλεισιμάτων που θεωρώ την ενδεχόμενη διάσπασή του ως το πρώτο καμπανάκι για την αλλαγή της τάσης στο εβδομαδιαίο που βεβαίως παραμένει ανοδική. Όπως παρατηρούμε εκεί ακριβώς σταμάτησαν ΓΔ, ΔΤΡ & 25ρης την τελευταία τους διόρθωση.

Ο ΔΤΡ μάλλον έχει περισσότερες πιθανότητες να διορθώνει την κίνηση από το τελευταίο εβδομαδιαίο low fractal κι έχει σχεδόν φθάσει στο 50% απωλειών όλης αυτής της κίνησης "δικαιώνοντας" και την καθοδική απόκλιση του εβδομαδιαίου RSI του ως ο μόνος δείκτης με αντίστοιχη απόκλιση κατά το διάστημα μετά τις ευρωεκλογές. Η μη παραβίαση των 670,32 μονάδων θα ενισχύσει τις πιθανότητες να ισχύει αυτό.

Στο ημερήσιο η προσοχή εστιάζεται στον ΕΚΜΟ 100. Και εδώ έχουμε διπλή απόκλιση που ήδη δίνει τους καρπούς της. Η ημερήσια τάση τυπικά άλλαξε χθες με την παραβίαση των 715,50 μονάδων.

Στον FTSE εστιάζουμε στους ίδιους ακριβώς κινητούς και το ενδεχόμενο αλλαγής της τάσης στο ημερήσιο με παραβίαση των fractals που βλέπουμε στο ημερήσιο διάγραμμα.

Κρατάμε πάντως στα υπόψη ότι έχουμε και ενδεχόμενο σχηματισμού ενός μίνι σχηματισμού διπλού πυθμένα (Δ.Π) που βλέπουμε στο επόμενο διάγραμμα.  Θεωρώ πάντως δύσκολο μια τόσο δυνατή άνοδος (6+ μηνών) να αρκεστεί σε διόρθωση μιας μόλις εβδομάδας.

Το ενδεχόμενο να έχουμε σχηματισμένο κι ένα σχηματισμό ΩΚΩ μας θυμίζει ο φίλος Eleos εδώ.

Στον ΓΔ είχαμε το σχηματισμό ενός ακόμα τοπικού χαμηλού στο ημερήσιο οπότε τυπικά έχουμε και άνοδο της αντίστοιχης στήριξης αφού κάτω από αυτό αλλάζει η ημερήσια τάση.

Η ανάλυση του Διόφαντου για την ΕΤΕ είναι στα σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΠΑΠ-ΟΤΕ πιθανές κρυφές αποκλίσεις

ΠΕΙΡ, ΔΕΗ (Dorisael)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.