ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ 10/7/19: Με τη ματιά του Goldfish

Απροσδόκητη, εν πολλοίς, η καθοδική διόρθωση που ξεκίνησε την Δευτέρα, όπως και η ένταση της. Αν αυτή αποτελεί μια απλή βραχυχρόνια "παγίδα" των ισχυρών αγοραστών θα φανεί πολύ σύντομα κυρίως από την έκταση που θα λάβει η τρέχουσα διόρθωση. Διαγραμματικά, υπάρχει υποχρεωτική αναδιάταξη των κυμάτων που αποτελούν το θετικό/ανοδικό σενάριο.

Πέρα από την ένταση της διόρθωσης, είναι θετικό ότι οι βασικοί δείκτες και επιμέρους μετοχές έχουν κινηθεί καθοδικά με 3κυματικά. Αυτή είναι σημαντική ένδειξη ότι η φύση της καθόδου είναι διορθωτική. Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό προς το παρόν.

Λόγω των 3κυματικών η διόρθωση μπορεί:

- να έχει ήδη ολοκληρωθεί (στις 838,32 μονάδες στον ΓΔ & 734,15 στον ΔΤΡ)

- να υπάρξει πολύ βραχυχρόνια ανοδική συνέχεια και μετά δεύτερο καθοδικό σκέλος σε νεότερα τοπικά χαμηλά αλλά όχι ιδιαίτερα χαμηλότερα.

Σε βραχυχρόνιο επίπεδο η ανοδική αντίδραση είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένουμε ανοδική επέκταση.

- Στην περίπτωση που η διόρθωση είναι ολοκληρωμένη, η ανοδική συνέχεια πρέπει να είναι ισχυρή και ο δείκτης να επαναπροσεγγίσει τα προηγούμενα υψηλά με ένα ανοδικό 5κυματικό (είναι πολύ σημαντική η ανοδική 5κυματική εσωτερική δομή). Η άνοδος μπορεί να γίνει άμεσα η με μικρή καθοδική συνέχεια (λίγο ευρύτερο κύμα 2):

Αν η αγορά δεν έχει ακόμα απορροφήσει τις πωλήσεις, τότε θα αναμένουμε ένα ανοδικό μικρότερης έκτασης και οπωσδήποτε 3κυματική δομής.

Στη συνέχεια θα αναμένουμε νεότερα τοπικά χαμηλά. Αυτά, δεν θα πρέπει να είναι κάτω από τις 808 μονάδες (maximum)

Ο λόγος είναι ότι στην τρέχουσα κυματική θέση (ii/3) δεν πρέπει να έχουμε ιδιαίτερα σημαντική διόρθωση και ο δείκτης θα πρέπει να κινηθεί σύντομα ανοδικά με ένταση, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το άμεσα θετικό σενάριο θα απειληθεί ΜΟΝΟ σε περαιτέρω καθοδική συνέχεια με μια παρόμοια εικόνα

Αυτά είναι ένα μέρος από το χθεσινό έκτακτο ενημερωτικό της Vital Finance. Η πλήρης πρόσβαση στις ενημερώσεις αυτές είναι διαθέσιμες στους ενδιαφερόμενους που θα κάνουν το πρώτο βήμα ακολουθώντας τις οδηγίες στο τέλος της κάθε ανάρτησης.

Εγώ για τα σημερινά έχω να προσθέσω ότι σε κάποια χαρτιά είχαμε σήμερα άνοδο των στηρίξεων που αν δεν κρατήσουν αλλάζει η ημερήσια τάση με όρους fractals.

Πρόκειται για τους τίτλους που έχουν σημειωθεί με μωβ χρώμα στο γνωστό πινακάκι.

Δείτε και μια σκέψη του φίλου Διόφαντου εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΤΕ Δ.Κ

ΑΛΦΑ αποκλίσεις σε 60λ

ΜΙΓ (laaps)

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: