ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΓΔ, FTSE: Διόρθωση με το καλημέρα

Η οριστικοποίηση της νίκης και της αυτοδυναμίας της ΝΔ έγινε δεκτή σήμερα με επιθετικές ρευστοποιήσεις στις τράπεζες δικαιώνοντας και τις αποκλίσεις που παρατηρούνταν στα ημερήσια διαγράμματά τους.

Η προσοχή πλέον στρέφεται στις στηρίξεις που με βάση τα χαμηλότερα από τα δυο τελευταία low fractals τις βλέπουμε στο διάγραμμά τους αλλά και στο πινακάκι που ακολουθεί (τελευταία στήλη).

Ιδιαίτερη σημασία έχει το αν θα ενεργοποιηθούν οι σχηματισμοί Διπλής Κορυφής στην ΕΤΕ και την ΠΕΙΡ. Αυτό θα συμβεί στην μεν ΕΤΕ αν διασπαστεί με κλείσιμο το επίπεδο 2,19 οπότε θα έχει ήδη αλλάξει κι η τάση στην δε ΠΕΙΡ αν παραβιαστεί αντίστοιχα το πιο πρόσφατο τοπικό χαμηλό των 2,816 ευρώ αλλά εκεί η τάση αλλάζει σε χαμηλότερο επίπεδο.

Τρικλοποδιά με το καλημέρα θεωρώ την ιστορία με τον ΟΠΑΠ που θέλουν κάποιοι πονηροί να τον πάρουν τζάμπα κι ελπίζω να πάρουν την αρμόζουσα απάντηση από την αγορά. Υποθέτω πάντως ότι θα βρεθούν κάποιοι φίλοι με άποψη για το θέμα να μας ενημερώσουν (ήδη ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα υπάρχει εδώ) αλλά γενικώς νομίζω ότι προστίθεται άλλος ένας λόγος - αφορμή για διόρθωση στην αγορά. Πικρή γεύση κι από την αναπαραγωγή ανεύθυνων φημών για την τιμή της δημόσιας πρότασης στα 14 ευρώ !!!! που μάλλον την πλήρωσαν όσοι πίστεψαν στα σχετικά δημοσιεύματα κι αγόραζαν με μεγάλο premium τα ΣΜΕ του FTSE.

Και για τους βασικούς δείκτες πάντως τα επίπεδα στήριξης του χαμηλού της 5ης Ιουνίου (που επίσης είναι στο πινακάκι) θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να παραβιαστούν. Είναι ενδεχόμενο πάντως να δημιουργηθεί ένα ακόμα τοπικό χαμηλό λίαν προσεχώς που θα ανεβάσει και το επίπεδο αλλαγής της ημερήσιας τάσης. Μια πρώτη ασθενής στήριξη βρίσκεται στους εκθετικούς κινητούς 22 και 30 ημερών. Η τάση είναι πλέον ανοδική σε όλα τα χρονικά πλαίσια και οι διορθώσεις θεωρούνται ευκαιρίες αγορών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΓΔ  (ΤΣΑΡΟΣ), (DORISAEL), (ΖΕΛΙΣ)

DAX, ΔΤΡ  (GOLDFISH)

ΔΤΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΠΕΙΡ (ΛΟΥΚΑΣ)

ΕΤΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΑΛΦΑ (SPARTAN)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: