ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, EUROBANK, EXAE, ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Τέσσερις μήνες μετά την πρώτη ένδειξη (κλείσιμο Φεβ. πάνω από τον ΕΚΜΟ 6Υ) για την μεγάλη αλλαγή στη μεσομακροπρόθεσμη τάση στο βαθμό που εκφράζεται στο μηνιαίο διάγραμμα, είχαμε χθες και την υπέρβαση του πλησιέστερου high fractal 2225,89. Πολύ άργησε κι ο λόγος είναι ότι δεν είχαμε καμιά σημαντική ανοδική διόρθωση στο πτωτικό σκέλος που προηγήθηκε ώστε να δημιουργηθεί και χαμηλότερα άλλο high fractal αλλά αυτό είναι αρκετά σύνηθες στον δείκτη όταν υπάρχει ισχυρή τάση όπως η πτωτική του 2018. Αν είναι σωστή η μέτρηση που βλέπουμε στο διάγραμμα τότε η ισότητα του τρέχοντος κύματος με το πρώτο κύμα 2016-2018 είναι κάπου στις 2700 μονάδες ενώ το 161,8% του πρώτου κύματος fibo αρκετά σύνηθες για κύμα 3 βρίσκεται κάπου στις 3500.

Τα επόμενα μηνιαία high fractals είναι οι επόμενες προκλήσεις για το δείκτη πριν την ισότητα.

Ήδη ο δείκτης έχει σημειώσει υψηλότερη τιμή σε σχέση με το υψηλότερο κλείσιμο του 2018 πάντα στο μηνιαίο διάγραμμα κι ο RSI βλέπει το θέμα με ενθουσιασμό. Ο Στοχαστικός βέβαια είναι σε δυσθεώρητα ύψη ενώ κι ο P.ROC έχει τις δικές του αντιρρήσεις αλλά ο Ιούλιος είναι ακόμα στο ξεκίνημά του.

Στο ημερήσιο το επίπεδο αλλαγής τάσης έχει ανέβει αλλά είναι αρκετά μακριά από τις τρέχουσες τιμές και όσο δεν παραβιάζεται δεν υπάρχει σοβαρή διόρθωση στον ορίζοντα. Οι αποκλίσεις στον RSI άρχισαν να σπάνε. Αύριο πάντως αναμένεται μια δοκιμασία λόγω της αποκοπής σε ΕΕΕ που έχει τεράστια επίδραση στο δείκτη.

Λίγες οι άξιες αναφοράς μεταβολές από τις 28/6 που ανέβηκε το τελευταίο πινακάκι που βέβαια βρίσκεται στο βαθύ μπλε.

Ίσως δούμε μια κάπως ικανοποιητική κίνηση στη EUROBANK που τελικώς από τους αντίθετους σχηματισμούς που είχαν επανειλημμένα αναφερθεί διάλεξε να ενεργοποιήσει σήμερα τον σχηματισμό διπλού πυθμένα με κλείσιμο πάνω από τα 0,87 ευρώ. Φυσιολογική εξέλιξη για σχηματισμό σημαίας που συνήθως δείχνει συνέχιση της προϋπάρχουσας κίνησης. Ο μέγιστος στόχος είναι στην περιοχή 0,96 ενώ ο πλησιέστερος στόχος της ντουντούκας είναι στην περιοχή των 0,90.

Τέλος μια ματιά στην ΕΧΑΕ οι τιμές της οποίας χρειάστηκαν μόλις δυο συνεδριάσεις για να πιάσουν τον στόχο του μίνι σχηματισμού διπλού πυθμένα που ενεργοποιήθηκε προχθές.

Η ανοδική διάσπαση της R πάντως επιτρέπει σκέψεις για ψηλότερους στόχους

Τα δυο μηνιαία high fractals είναι οι επόμενες αντιστάσεις στη μεγάλη εικόνα.

Στο εβδομαδιαίο βλέπουμε ότι φθάσαμε σήμερα στην ισότητα των δυο ανοδικών κυμάτων του 2019 αλλά δεν μπορώ να συνεισφέρω κάτι σε κυματική εκτίμηση. Υπάρχει άλλωστε πρόσφατη εκτίμηση του φίλου Διόφαντου. Το χαρτί έχει πάρει φόρα και σκέφτομαι εκείνο το μεγάλο χάσμα στο εβδομαδιαίο διάγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

FTSE (TSAROS)

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (LAAPS)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: