ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Πολύ κοντά στις επόμενες αντιστάσεις

Λίγο περισσότερο από 1% χωρίζει το υψηλό της εβδομάδας που πέρασε από τις 863,48 μονάδες,  το μηνιαίο high fractal δηλαδή που η υπέρβασή του είναι το επόμενο τεκμήριο στο μεσομακρόθεσμο ορίζοντα για την αλλαγή της τάσης σε ανοδική, μετά την υπέρβαση (σε κλείσιμο μηνός) του εκθετικού κινητού των 6 μηνιαίων υψηλών και του αντίστοιχου των 22 εβδομαδιαίων κλεισιμάτων από τον ΕΚΜΟ 20. Οι 863 μονάδες είναι κι ο στόχος εκείνης της παλιάς κατερχόμενης σφήνας ΖΤ. Σε περίπτωση που τα καταφέρει με την υπέρβαση το υψηλό του 2018 και του 50% της πτώσης από το 2014 είναι θέμα ολίγου (πιστεύω) χρόνου.

Στο ημερήσιο ισχύει ότι γράφηκε και για τον FTSE . Οι αποκλίσεις "ζητούν" μια πρόσκαιρη έστω διόρθωση με το 5ο κύμα αυτής της ανόδου να πλησιάζει το 200% του 1ου κύματος (αν τα μετρώ σωστά).

Η συμπεριφορά με τον εβδομαδιαίο RSI στην υπεραγορασμένη ζώνη είναι ένα θέμα χωρίς σαφή απάντηση, αφού ναι μεν το 2018 προκάλεσε καθοδική κίνηση πιθανότατα όμως η αιτία ήταν ο συνδυασμός και με την καθοδική απόκλιση από τα υψηλά του 2017 οπότε είχε παραμείνει αρκετές εβδομάδες πάνω από το 70.

Ένα θέμα βλέπουν κάποιοι με τον ROC και την αρνητική του απόκλιση αλλά δεν μπορώ να το αξιολογήσω αφού δεν τον έχω μελετήσει επαρκώς...

...η συμπεριφορά του πάντως στις τελευταίες κινήσεις του δείκτη είναι περίεργη αντίστοιχη αυτής στο ημερήσιο. Σαν να αργεί να ξεκινήσει δηλαδή.

Δείτε και τη ματιά του geris στον ΓΔ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΤΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (TASOS)

ΟΠΑΠ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (DORISAEL)

ΓΔ 18/6 (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΕΧΑΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΕΧΑΕ

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: