ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, SP500: Ανασκόπηση από τη μεγάλη ως τη μικρή εικόνα

Μια αναδρομή στις ενδείξεις που έδειχναν την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης στα διαγράμματα του ftse με την ευκαιρία της λήξης του μήνα και της εβδομάδας. Όπως θα δούμε το πράγμα έδινε ήδη από τον Φεβρουάριο τα μηνύματά του και τυχεροί όσοι τα πίστεψαν.

Στο ημερήσιο η διαδρομή μέχρι τις 2171 μονάδες περίπου, όπου και το 1,618 του υποτιθέμενου κύματος 1 μοιάζει αρκετά πιθανό να αποδειχτεί ολιγαρκής στόχος και βέβαια δεν είναι απαραίτητο να είναι και τελικός αφού υπάρχουν και εκτεταμένα πέμπτα κύματα για να μην λάβουμε υπόψη και τα ακόμα πιο αισιόδοξα σενάρια, όπως την περίπτωση να βρισκόμαστε σε κύμα 1 του 3 του μεγαλύτερου τρία, κάτι αντίστοιχο με τις τράπεζες δηλαδή. Αφορμή για τις πολύ αισιόδοξη αυτή προοπτική δεν μπορεί παρά αν είναι κι οι σαφείς ενδείξεις ανεξαρτητοποίησης από τα  βάσανα των ξένων αγορών, μετά την εμφαντική νίκη τς Ν.Δ στις εκλογές, που όμως δεν ξέρω για πόσο μπορεί η αγορά μας να τα αγνοεί. Σημειώνεται η καθοδική απόκλιση του RSI που παίζει και πάλι στην υπεραγορασμένη ζώνη τιμών, ως φυσικό φαινόμενο σε κύμα 5, με την υποσημείωση ότι παρατηρείται μόνο στο ημερήσιο.

Ας ρίξουμε και μια ματιά στις τελευταίες μεταβολές στο πινακάκι μας

SP500

Ο δείκτης των δεικτών προβληματίζει τουλάχιστον στο ημερήσιο χρονικό πλαίσιο όπου βρίσκεται σε καθοδική τάση έχοντας ενεργοποιήσει καθοδικό σχηματισμό.

Στο εβδομαδιαίο η τάση παραμένει ανοδική και δεν κινδυνεύει να αλλάξει ακόμα κι αν πιαστεί ο στόχος του ΩΚΩ. Προβληματίζει η σαφής καθοδική απόκλιση.

Στο μηνιαίο το καλό σενάριο είναι να διορθώνει την ανοδική κίνηση του 2019. Παρατηρούμε τι αντίκρυσμα θα έχει η νέα καθοδική απόκλιση καθώς η καθοδική κίνηση που επιβεβαίωσε την αμέσως προηγούμενη τρόμαξε πραγματικά τις αγορές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΙΡ (ΛΟΥΚΑΣ)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *