Το Μητσοτάκης trade σε πλήρη εξέλιξη

Η ανέλπιστη ως προς την ευρύτητά της νίκη της Ν.Δ στις χθεσινές ευρωεκλογές και οι ελπίδες που αυτή επιτρέπει για αλλαγή με πολιτική σταθερότητα στις Εθνικές εκλογές που ήδη ανακοινώθηκαν έδωσε το έναυσμα για το επόμενο βήμα στην αγορά στην σημερινή συνεδρίαση, όπως τουλάχιστον τα βλέπω προσωπικά.

Ο ΓΔ κι ο FTSE, οι δυο μεγάλοι δείκτες της αγοράς, έκαναν με μεγάλη ευκολία την απαιτούμενη υπέρβαση που αναφερόταν στις τελευταίες αναρτήσεις και το ίδιο έκαναν και αρκετές μετοχές με αποτέλεσμα το γαλάζιο να επιστρέφει και πάλι στην στήλη της ημερήσιας τάσης όπως βλέπουμε στο πινακάκι με τις σημερινές μεταβολές.

Για τους δυο δείκτες είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να τέλειωσαν τη διόρθωσή τους στα επίπεδα στήριξης που βλέπουμε στο πινακάκι και να ξεκίνησαν το 5ο ανοδικό μέρος του μεγαλύτερου κύματος που ξεκίνησε στα χαμηλά του Νοέμβρη. Το πρώτο ζητούμενο τώρα είναι η υπέρβαση του πρόσφατου υψηλού του τρίτου εσωτερικού κύματος. Η ισότητα με το πρώτο κύμα είναι λίγο ψηλότερα από αυτό το υψηλό αλλά με την δύναμη που έδειξε σήμερα η αγορά το πιθανότερο είναι να μην σταματήσει εκεί.

Η μεσοπρόθεσμη τάση που είναι από καιρό ανοδική κυριάρχησε τελικώς επί της ημερήσιας όπως ήταν και το πιθανότερο. Η διόρθωση σταμάτησε στην περιοχή λίγο πριν (ο ΓΔ) ή ακριβώς (o FTSE) του 38,2% fibo διόρθωσης όλου του 3ου κύματος κι από ότι φαίνεται και στα εβδομαδιαία διαγράμματα των δεικτών οι τιμές κινούνται μέσα σε ένα σαφές ανοδικό κανάλι με σχεδόν παράλληλες γραμμές. Ένα τεχνικό θέμα που παρατηρούμε είναι οι αποκλίσεις που θα δούμε πιθανότατα και στο ημερήσιο και στο εβδομαδιαίο που πάντως είναι συχνές και αναμενόμενες σε πέμπτα κύματα.

Ο μεσοπρόθεσμος στόχος είναι να δούμε υπέρβαση του πλησιέστερου μηνιαίου high fractal που είναι πολύ πιθανό στατιστικά να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην άνοδο. Αυτό θα είναι το μοναδικό ανοδικό σήμα από αυτά που λόγω στατιστικής συμπεριφοράς παρακολουθώ που δεν έχουμε δει ακόμα αφού οι ΕΚΜΟ 6Υ στο μηνιαίο έχουν διασπαστεί ανοδικά εδώ και καιρό.

Στον ΔΤΡ η ημερήσια τάση παρέμενε ως γνωστόν ανοδική (η ΠΕΙΡ ήταν η τελευταία που το επιβεβαίωσε σήμερα), όντας ο μοναδικός μέχρι στιγμής δείκτης που είδε υψηλότερες τιμές έστω και λίγο και αναμένεται να ολοκληρώσει την πορεία προς τον στόχο του τοπικού Δ.Π τουλάχιστον στις 688 μονάδες.

Το μόνο που προς το παρόν φαίνεται ικανό να δυσκολέψει την ανοδική πορεία είναι τυχόν έντονη πτωτική κίνηση στις διεθνείς αγορές που θα έπαιρνε απρόβλεπτη έκταση αλλά αυτά είναι μόνο σκέψεις.

Μεταξύ άλλων σήμερα είχαμε και την ενεργοποίηση ανοδικών σχηματισμών σε δυο μετοχές όπως βλέπουμε στο πινακάκι. Για την ΛΑΜΔΑ τα είπαμε στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης. Ας δούμε και την CENER.

Δείτε και το πολύ ενδιαφέρον σχόλιο του value risk αλλά και την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την αγορά και τις τράπεζες στα σχόλια με τον Λουκά και τον Διόφαντο.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.