ΓΔ, FTSE, ΔΕΗ, ΟΤΕ: Σημειώσεις μετά τις αναταράξεις

Τα κύματα που δημιούργησαν οι ελέφαντες που τσακώνονται στην μικρή μας λίμνη έφεραν τα πάνω κάτω σήμερα στον ΓΔ αλλά και τον FTSE, αλλά δημιούργησαν και τις προϋποθέσεις να έχουμε στο σημερινό υψηλό το ορόσημο για την νέα αλλαγή της ημερήσιας τάσης αφού αν ως το τέλος της εβδομάδας δεν πάμε ψηλότερα τότε θα έχουμε εκεί ένα ακόμα high fractal που θα είναι και το υψηλότερο από τα δυο τελευταία. Οι τιμές απέτυχαν σήμερα να κλείσουν πάνω από τον ΕΚΜΟ 22 ημερών που θα ήταν μια καλή ένδειξη.

Στο διάγραμμα της ΔΕΗ χρειάζεται μια ακόμα συνεδρίαση κάτω από το χθεσινό υψηλό για τον σχηματισμό του δεύτερου high fractal μετά την τεράστια βουτιά. Σε αυτή την περίπτωση το όριο για την αλλαγή της ημερήσιας τάσης (με όρους fractals) θα κατέβει στα 1,448 ευρώ. Όχι βέβαια πως το βλέπω εύκολο να ξεπεραστεί μέσα σε τέτοιο κλίμα για τη μετοχή αλλά θα έχουμε αποκτήσει μια κάποια ορατότητα για επιστροφή στην ομαλότητα ή μάλλον μια πιθανή αφετηρία για μια νέα σοβαρή ανοδική κίνηση.

Στον ΟΤΕ είχαμε σήμερα διάσπαση ενός μικρού καθοδικού τριγώνου που μπορεί να στείλει την τιμή της μετοχής ως τον απλό 200ρη ενώ το υποτιθέμενο 5ο κύμα κύμα της πτώσης γίνεται ίσο με το 1ο στην περιοχή των 11 ευρώ. Και εδώ πάντως μπορεί να έχουμε ένα νέο high fractal στο σημερινό υψηλό οπότε το επίπεδο που θα πρέπει να υπερβεί για να επιστρέψει σε ανοδική τάση θα κατέβει στα 11,62 ευρώ. Κρατάμε υπόψη την διαφαινόμενη ανοδική απόκλιση του RSI ο οποίος για την ώρα δεν ακολούθησε στα νέα χαμηλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΙΓ (GOLDFISH)

ΓΔ (tsaros)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *