ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΛΠΕ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Ο ΔΤΡ είναι ο μοναδικός από τους δείκτες που δεν έχει δώσει "δικαιώματα" αμφισβήτησης ούτε της ημερήσιας τάσης.

Η διόρθωση όλης της ανόδου του 2019 δεν έφθασε καν το 38,2%. Το τοπικό χαμηλό στις 567,36 μονάδες έχει πλέον ενδυναμωθεί σαν οριζόντια στήριξη, όσον αφορά τουλάχιστον την τάση στο ημερήσιο με όρους fractals η οποία παραμένει ανοδική έχοντας χάσει μόνο τον ΕΚΜΟ 22 και διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από τους άλλους δυο σημαντικούς κινητούς.

Και στο εβδομαδιαίο ο ΕΚΜΟ 20 δεν "απειλήθηκε" την εβδομάδα που πέρασε και αν δεν δούμε και την επόμενη εβδομάδα χαμηλότερη τιμή από τις 567,36 τότε θα έχουμε το απόλυτο σημείο αναφοράς για τη μεσοπρόθεσμη τάση στο χαμηλό των 518,65 μονάδων με όρους fractals που λογίζεται ανοδική μετά την υπέρβαση των 525,45 μονάδων.

Η τάση στο ημερήσιο των τραπεζών με όρους fractals έχει γίνει καθοδική για δυο από αυτές αλλά όχι επιβεβαιωμένα αφού οι τιμές βρίσκονται υψηλότερα από το επίπεδο της τυπικής αλλαγής της σε καθοδική. Πολύ κοντά βρίσκεται η αντίστοιχη στήριξη στην ΑΛΦΑ χωρίς να έχει παραβιαστεί, όπως βλέπουμε στο συνοπτικό πινακάκι που ακολουθεί. Στο εβδομαδιαίο οι στηρίξεις από τα fractals είναι ακόμα πολύ χαμηλά και δεν τίθεται θέμα.

Σε ότι αφορά τους κινητούς μόνο η ΑΛΦΑ βρίσκεται δεύτερη εβδομάδα κάτω από τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων ενώ και στο ημερήσιο βρίσκεται κάτω και από τους τρεις σημαντικούς κινητούς αρκετές ημέρες διατηρώντας ωστόσο τις τιμές της πάνω από την ζώνη των ημερήσιων οριζόντιων στηρίξεων, που καθορίζεται από τα 5 low fractals από τα 1,81 ως 1,197 ευρώ.

Ας ρίξουμε την συνηθισμένη συνοπτική ματιά...

Για τα ΕΛΠΕ θα βρείτε ενδιαφέρουσες απόψεις από τον Γιάννη (Διόφαντο) και τον Λουκά στα σχόλια.

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: