Πρώτη σοβαρή διόρθωση σε ΓΔ και FTSE

H πιο σοβαρή διόρθωση της ανοδικής κίνησης  από τον διπλό πυθμένα του Νοεμβρίου και του Ιανουαρίου ήρθε με την κορύφωση που περιγράφηκε στην τελευταία ανασκόπηση του ΓΔ, με την έξοδο από το ανοδικό κανάλι κι άρχισαν οι πρώτοι προβληματισμοί για το τι είναι αυτό που βλέπουμε. Κάποιοι φίλοι που βλέπουν το ποτήρι παραδοσιακά μισοάδειο μιλούν δυνατά για νέα αλλαγή της κύριας τάσης σε καθοδική και για επιστροφή στις αξέχαστες κατηφόρες. Εγώ ανήκω σε αυτούς που το βλέπουν μισογεμάτο το ποτήρι, βασιζόμενος σε δεδομένα που παρουσιάστηκαν όσο γίνεται πιο αναλυτικά και συχνά εδώ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανόδου, με την διάσπαση συγκεκριμένων σημείων που σύμφωνα με τα στατιστικά που κρατώ όλα αυτά τα χρόνια παίζουν τον δικό τους ρόλο στον καθορισμό της τάσης της αγοράς, στα τρία κύρια χρονικά πλαίσια που συνήθως εξετάζονται. Κατά συνέπεια για να δω κι εγώ το ποτήρι μισοάδειο θα πρέπει να διασπαστούν καθοδικά τα αντίστοιχα σημεία.

Στα διαγράμματα που ακολουθούν γίνεται μια υπενθύμιση των σημείων αυτών (κινητοί, τοπικά υψηλά και χαμηλά)με σειρά αντιστρόφως ανάλογη προς την κρισιμότητα και το βαθμό δυσκολίας στη διάσπασή και ανατροπή τους.

Όπως βλέπουμε μόνο στο ημερήσιο του ftse έχουμε κάτι περισσότερο από την καθοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ 20, το οποίο όμως οφείλεται σε κάποια ιδιαίτερη κίνηση κάποιων δεικτοβαρών χαρτών όπως οι τράπεζες την 3/4/19 που μόνο σε αυτό το δείκτη έδωσε οριακά υψηλότερο χαμηλό από την αμέσως επόμενη συνεδρίαση που έχει τοπικό χαμηλό οριακά και γι αυτό το λόγο δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Και οι δυο δείκτες άλλωστε κρατιούνται σε απόσταση ασφαλείας από τους ΕΚΜΟ 100 του ημερήσιου και του ΕΚΜΟ 20 στο εβδομαδιαίο όπου δεν έχουμε νέα low fractals μετά από τα αυτά του διπλού πυθμένα.

Μέχρι να δούμε κάποιες από τις παραπάνω ενδείξεις θα πιστεύω ότι βλέπουμε μια διόρθωση πιθανόν κύματος 4 η οποία προσέγγισε όπως βλέπουμε ήδη το 38,2% όλου του 3ου κύματος χωρίς πάντως να είναι βέβαιο ότι ολοκληρώθηκε.

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: