Αλλαγή εικόνας σε δείκτες και ΑΛΦΑ, ΕΛΠΕ, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΧΑ – ΔΤΡ (GOLDFISH) – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (Nikdan) – ΔΕΗ

Πιθανόν η αλλαγή της ημερήσιας τάσης στον FTSEM της 2/5 ίσως αποδειχθεί προφητική για την διόρθωση στην αγορά με βάση τόσο την εμφαντική σημερινή επιβεβαίωσή της αλλά και την διόρθωση στους υπόλοιπους δείκτες. Για τον ΓΔ πάντως συνέπεσε με σημαντικό επίπεδο fibo όπως ήδη επισημάνθηκε. Ο δείκτης βέβαια τυπικά έχει ακόμα μεγάλα περιθώρια για την αλλαγή της ημερήσιας τάσης που με όρους fractals θα γίνει κάτω από 705,93 ευρώ.

Αρχή πάντως έγινε σε όλους τους δείκτες με πτωτικό χάσμα και την παραβίαση του ΕΚΜΟ 22 ενώ είναι ακόμα μακριά οι άλλοι δυο σημαντικοί κ.μ.ο που βλέπουμε στα διαγράμματα.

Και στον ΔΤΡ το επίπεδο αυτό (533,64) απέχει ακόμα από τις τρέχουσες τιμές αλλά όπως και στους άλλους δείκτες έχουμε αρκετά ανοδικά gaps που κάποια στιγμή κάποια από αυτά θα πρέπει να κλείσουν.

Δείτε και το διάγραμμα του φίλου Γιάννη (Διόφαντος)

Με τον τρόπο που διαμορφώθηκαν τα τοπικά ημερήσια χαμηλά, ο επόμενος δείκτης που θα αναμετρηθεί με το χαμηλότερο των δυο τελευταίων low fractals είναι ο FTSE που δεν κατάφερε τελικά να διασπάσει την αντίσταση από την γνωστή γραμμή τάσης που συνδέει τα υψηλά του 2018.

Το κλίμα έχει σαφώς χαλάσει κι αυτό φαίνεται από το κόκκινο που εξαπλώνεται στη στήλη με την ημερήσια τάση στο πινακάκι.

Άλλες τρεις μετοχές άλλαξαν σήμερα τάση ενεργοποιώντας μάλιστα και σχηματισμούς που μοιάζουν λιγότερο ή περισσότερο με ΩΚΩ.

Στα ΕΛΠΕ έχουμε πλέον ενεργοποιημένους αντίθετους σχηματισμούς (εκτός του μεγάλου Δ.Π εχουμε και τον ΩΚΩ)

Στην ΛΑΜΔΑ φαίνεται επίσης ότι είναι ώρα για διόρθωση

Τέλος έχουμε και την ΕΛΧΑ στην ίδια κατηγορία. Ο ΩΚΩ της πάντως είναι λίγο τραβηγμένος όπως και της ΛΑΜΔΑ και ίσως να μην τους έδινα σημασία αν δεν συνέπιπταν με την αλλαγή τάσης.

Και μια ματιά στην ΑΛΦΑ και τη σαφέστατη διαφοροποίησή της προς το εντυπωσιακά.χειρότερο από τις άλλες τράπεζες. Αδιάψευστος μάρτυρας και οι βασικοί κινητοί  από τους οποίους ο μεν απλός 200ρης διασπάστηκε ήδη πτωτικά ο δε ΕΚΜΟ 100 δοκιμάστηκε μόνο στο δικό της διάγραμμα.

Η ημερήσια τάση παραμένει ανοδική όσο δεν χάνει το 1,181 αλλά η κίνηση προς τον στόχο της σφήνας είναι πολύ γρήγορη. Το μόνο που μπορεί σώσει τεχνικά την κατάσταση είναι να επιβεβαιωθεί η πιθανότητα κρυφής ανοδικής απόκλισης των τιμών που δεν έχουν κάνει ακόμα χαμηλότερα χαμηλά όπως ο RSI. Στον ADX τα πράγματα μπλέξανε για τα καλά πάντως...

Ας δούμε και την εκτίμηση του Goldfish για τον ΔΤΡ έτσι όπως την αντέγραψα από το χθεσινό εβδομαδιαίο ενημερωτικό της Vital Finance:

Ο δείκτης κινείται ουσιαστικά οριζόντια αρνούμενος να διορθώσει σημαντικά. Από διαγραμματικής άποψης είναι πιθανό να έχουμε έναν μικρό σχηματισμό καθοδικής συνέχειας (τρίγωνο ''abcde'') που θα το οδηγήσει λίγο χαμηλότερα. Θεωρούμε ως στόχο την ζώνη τιμών μεταξύ 600 - 610 μονάδων. Από εκεί αναμένουμε να ξεκινήσει η επόμενη ανοδική προσπάθεια προς την περιοχή των 700 μονάδων:

Το ενημερωτικό περιλαμβάνει βέβαια αναλύσεις και για 10ετές, ΓΔ, ΔΕΗ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΕΛΠΕ & ΜΙΓ που προορίζονται για εγγεγραμμένους χρήστες - πελάτες της εταιρείας.

Εδώ να υπενθυμίσω ότι οι τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν  ακολουθώντας τις οδηγίες στο τέλος κάθε ανάρτησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛ (Nikdan)

ΔΕΗ (Λουκάς)

ΔΕΗ

ΔΕΗ (B. WUFFFETT)

ΔΕΗ (RONIN)

ΓΕΚΤΕΡΝΑ (LAAPS), (RONIN)

ΑΒΑΞ (JIM MARCUS)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: