ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Επικαιροποίηση – ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ, ΕΕΕ: Ματιές στη μεγάλη εικόνα – Τράπεζες: Η εικόνα στα ημερήσια – JUMBO (Laaps), ΕΧΑΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Σημαντικές ανακατατάξεις στα επίπεδα στήριξης κάτω από τα οποία αλλάζει θεωρητικά η ημερήσια τάση, έφερε τον νέο low fractal στους τρεις βασικούς δείκτες αλλά και σε μια σειρά από μετοχές.

Σε ότι αφορά τον ftse 25 αυτή ήταν η 8η φορά που ανεβαίνει η στήριξη το 2019. Καμιά από τις προηγούμενες το επίπεδο αυτό δεν απειλήθηκε δεδομένης της πολύ ισχυρής ανοδικής τάσης. Η βασική μεταβολή από την τελευταία ανάρτηση ήταν η άνοδος της στήριξης και βέβαια το κόκκινο στην ημερήσια τάση  ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ (μη επιβεβαιωμένα).

Στο εβδομαδιαίο ας πούμε δεν είχαμε κανένα τοπικό χαμηλό αφού καμιά διόρθωση δεν κράτησε δυο εβδομάδες.

Οι τιμές απέχουν ακόμα από το 261,8% του κύματος 1 (αν ήταν 1) κι έχουν μπροστά τους την αντίσταση μιας γραμμής τάσης, όλα αυτά σε αντίθεση με τον Γ.Δ όπως είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση.

Η διόρθωση πάντως έφθασε στο 61,8% της πτώσης του 2018 χωρίς για την ώρα να παρατηρούνται αποκλίσεις σε κανένα από τα time frames πάνω από ημερήσιο.

Ας ρίξουμε και μια ματιά σε μερικά μηναία διαγράμματα σημαντικών μετοχών για τον δείκτη.

Στον ΟΤΕ και τα ΕΛΠΕ το πρώτο ζητούμενο για συνέχιση της ανόδου είναι η ανοδική διάσπαση της γραμμής λαιμού και ενεργοποίηση του σχηματισμού κούπας.

Ημερήσιο ΕΛΠΕ εδώ.

Στην ΤΙΤΑΝ το 1ο ζητούμενο είναι αν αντέξουν οι στηρίξεις...(το ημερήσιο εδώ)

Για το τέλος αφήσαμε μια ακόμα παράθεση του διαγράμματος της ταλαίπωρης ΔΕΗ που δείχνει να απειλείται με νέο ιστορικό χαμηλό σε αντιπαράθεση τα κεριά όπως θα διαμορφώνονταν με την προσθήκη του ΑΔΜΗΕ αυτή τη φορά με σχεδιασμένες και τις βασικές γραμμές τάσης και τη γραμμή με τα μηνιαία κλεισίματα.

Σε ότι αφορά τις τράπεζες, η εικόνα που δίνουν ότι βρίσκονται σε μια διόρθωση της προκοπής, συχνά ανακαλείται από το μάζεμα στο τέλος των συνεδριάσεων. Ας τος ρίξουμε μια ματιά στην βραχυπρόθεσμη εικόνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΙΡ (Zelis)

JUMBO (LAAPS)

3Ε upd

ΕΧΑΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΠΕΙΡ, ΜΙΓ (GOLDFISH)

ΑΛΦΑ (LORAC)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: