ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Ανασκόπηση στο τέλος του Απρίλη

Μια συνεδρίαση πριν το τέλος και του Απρίλη δεν βλέπω να μπορεί να αλλάξει κάτι καθοριστικά...

Τέταρτο συνεχόμενο λευκό κερί, τέταρτο συνεχόμενο κλείσιμο υψηλότερα και τρίτο με υψηλότερο υψηλό (ΥΥ) και χαμηλό (ΥΧ) και οι τιμές άγγιξαν το 61,8% fibo επίπεδο διόρθωσης όλης της πτώσης του 2018 διασπώντας και την Q αν πιστέψουμε το γραμμικό διάγραμμα, αφού στο λογαριθμικό η διάσπαση αυτή είναι ακόμα ζητούμενο. Αν γίνει κι αυτό θα έχουμε περισσότερους λόγους να πιστεύουμε ότι πάει για τον μέγιστο στόχο της σφήνας Ζ-Τ στο πλησιέστερο high fractal των 863,48 μονάδων.

Αν στα χαμηλά των 592,7 μονάδων είδαμε τελικά το τέλος της διόρθωσης ως κύμα 2, όπως πιστεύω εδώ και καιρό, τότε ο μακροπρόθεσμος στόχος, το 161,8% fibo του 1ου μεγάλου ανοδικού είναι στα επίπεδα των υψηλών του 2014.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι υπάρχουν κι άλλοι σχηματισμοί που η ανοδική τους διάσπαση επιτρέπει σκέψεις για στόχους σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Η ανοδική τάση και στο εβδομαδιαίο είναι πολύ ισχυρή σύμφωνα με τον ADX.

Για την ώρα παρατηρούμε την κορύφωση με ένα ακόμα εβδομαδιαίο ΥΥ αλλά χαμηλότερο κλείσιμο στο 261,8% του πρώτου ανοδικού κύματος. Κατά σύμπτωση είχαμε και το απίστευτο τσαλάκωμα της ΔΕΗ που φρέναρε την άνοδο αλλά και την πρώτη επαφή του RSI με την υπεραγορασμένη ζώνη τιμών.

Στο ημερήσιο βλέπουμε ότι ούτε το ξύλο στη ΔΕΗ μπόρεσε ως τώρα να χαλάσει το κλίμα αφού οι τιμές κινούνται άνετα στο ανοδικό κανάλι.

Το επίπεδο αλλαγής της ημερήσιας τάσης που είναι πολύ ισχυρή είναι πολύ χαμηλότερα αλλά αναμένεται να ανέβει, δεδομένου ότι μια πρώτη νέα καθοδική απόκλιση στον RSI που βρίσκεται μέρες στην υπεραγορασμένη μέσα δικαιολογεί μια διορθωτική κίνηση που θα δώσει ένα νεότερο τοπικό χαμηλό.

Κανείς από τους 3 βασικούς δείκτες δεν έχει πλησιάσει τα τελευταία τοπικά χαμηλά του, δεν έχει κάνει δλδ καμιά σοβαρή διόρθωση σε αντίθεση με τον FTSEM που προσωρινά μόνο τα διέσπασε την Τετάρτη χωρίς όμως επιβεβαίωση. Αυτό που γίνεται εμφανές είναι ότι το χαμηλό της Μ. Τετάρτης θα είναι ο οδηγός για τις αντοχές των δεικτών το αμέσως προσεχές διάστημα

Thumbnail

Η αίσθηση που έχω είναι ότι μόνο οι ξένες αγορές και οι τράπεζες θα ορίσουν το πότε είναι ώρα για μια πιο σοβαρή διόρθωση η οποία με τόσο ισχυρή ανοδική τάση είναι μια καλοδεχούμενη ευκαιρία εισόδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΤΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.