ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ψάχνοντας για διόρθωση

Κάθε εβδομάδα που περνά επιβεβαιώνεται και ενισχύεται η άποψη ότι η τάση έχει αλλάξει και στο μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα όπως αναφέρεται καιρό τώρα στις αναρτήσεις για τον δείκτη.

Σε όλο το ανοδικό ως τώρα δεν έχει σχηματιστεί ούτε ένα εβδομαδιαίο τοπικό υψηλό ή χαμηλό (high ή low fractal).

Ειδικότερα σε ότι αφορά τις διορθώσεις που είναι ένα βασικό ζητούμενο παρατηρείται ότι το 2019 στα 16 εβδομαδιαία κεριά δεν έχει παραβιαστεί ποτέ ως τώρα ούτε καν το χαμηλό της προηγούμενης εβδομάδας εκτός από μια και μοναδική, πολύ οριακά (0,64 μονάδες) και προσωρινά. Αυτό έγινε στο τέλος του περασμένου μήνα (οπότε και είχαμε 12 συνεχόμενα εβδομαδιαία υψηλότερα χαμηλά) . Ψάχνοντας τα αρχεία διαπιστώθηκε ότι άλλες δυο φορές στο παρελθόν είχαμε 13 συνεχόμενες εβδομάδες με υψηλότερα χαμηλά. Η μια τέλειωσε τον Νοέμβρη του 2004 κι άλλη τον Οκτώβρη του 2012. Με βάση αυτά τα στατιστικά μια κάπως πιο σοβαρή διόρθωση φαίνεται να είναι θέμα ολίγου χρόνου.

Μια εκτίμηση για το που βρισκόμαστε σημειώνεται στα διαγράμματα. Με τον RSI στο 78 φαίνεται δύσκολο να διασπαστεί και η R πριν δούμε μια νέα διόρθωση ώστε να αποφορτιστεί λίγο αλλά το τέλος της κίνησης θα μπορούσε να είναι ως κι 100 μονάδες υψηλότερα όπου και το 261,8% του κύματος 1.

Όπως βλέπουμε στο πινακάκι οι μόνες μετοχές που έχουν ακόμα κάποια κελιά κόκκινα δεν ανήκουν στον 25ρη. Από αυτές που δεν συμπεριλαμβάνονται, οι μόνες που βρίσκονται σε καθοδική εβδομαδιαία τάση είναι οι ΦΡΛΚ & ΤΙΤΚ ο οποίος είναι κι ο μόνο με καθοδική και την ημερήσια.

 

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: