ΕΧΑΕ: Οι κυματικές εκτιμήσεις του Διόφαντου και η ανασκόπηση της μεγαλύτερης εικόνας – ΜΙΓ, PROFILE: Ανασκόπηση στη μεγάλη και τη μικρή εικόνα

Παρακάτω θα δούμε πέντε ημερήσια διαγράμματα που είχε την καλοσύνη να μου στείλει ο φίλος Διόφαντος με τις εξής παρατηρήσεις:

Σύμφωνα με τις παρακάτω μετρήσεις φαίνεται ότι βρισκόμαστε στο κύμα 4 ενός ED, που αποτελεί το πέμπτο και τελευταίο κύμα όλου του ανοδικού. Οι αναλογίες έχουν ως εξής:
Αν κύμα 5=161,8% του κύματος 1  τότε ο στόχος είναι 4,70 ευρώ
Αν κύμα 5=κύμα 3  τότε ο στόχος είναι 4,75 ευρώ.
Αν κύμα v=61,8% του κύματος iii τότε ο στόχος είναι 4,73 ευρώ. (με μαύρο χρώμα τα εσωτερικά κύματα του ED)
Στον rsi η γραμμή L2 δεν παραβιάστηκε (θετικό)
Στον macd η καθοδική  απόκλιση είναι φανερή.
Ο adx  μπήκε και πάλι στην υπεραγορασμένη ζώνη(>45) και σε οποιοδήποτε καθοδικό  γύρισμα έχουμε ένδειξη για διόρθωση.

Να ρίξουμε μια ματιά και στη μεγαλύτερη εικόνα μηνιαίου και εβδομαδιαίου διαγράμματος όπου σημειώνονται οι παρατηρήσεις για τις ενδείξεις που με κάνουν να πιστεύω ότι μετά την εβδομαδιαία τάση έχουμε ενδείξεις αλλαγής και στη μηνιαία.

Όπως βλέπουμε οι τιμές έχουν κάνει δυο ημερήσιες κορυφές στα 4,70 ευρώ, 0,05 ευρώ χαμηλότερα από τον μέγιστο στόχο του μεγάλου σχηματισμού διπλού πυθμένα. Ο ημερήσιος RSI βρίσκεται στη υπεραγορασμένη ζώνη τιμών αν και χωρίς εμφανείς αποκλίσεις, οπότε είναι πιθανό να δούμε μια νέα διόρθωση πριν δούμε υψηλότερες τιμές (αν τις δούμε). Στο ημερήσιο διάγραμμα παρατηρείται και η πιθανότητα να βλέπουμε ένα πολύ οριακό ανάποδο ΩΚΩ με πολύ υψηλότερο στόχο, Ο σχηματισμός δεν έχει περιληφθεί στο γνωστό πινακάκι γιατί θα του ρίξω πιο σοβαρή ματιά αν έχουμε επιτέλους την επίτευξη του στόχου την 4,75 που προαναφέρθηκε και βέβαια την υπέρβαση της κύριας γραμμής πτωτικής τάσης από τα υψηλά του 2014 που όπως βλέπουμε στη μεγαλύτερη εικόνα θα την συναντήσουν οι τιμές κάτω από το επίπεδο των 5,00 ευρώ στο κάλλιστο σενάριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΙΓ

ΠΡΟΦ

ΓΕΒΚΑ

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: