ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μηνιαία ανασκόπηση

Στο μηνιαίο διάγραμμα είχαμε τον Μάρτιο το υψηλότερο υψηλό πέντε μηνών με κορύφωση λίγο πάνω από το fibo επίπεδο διόρθωσης 23,6% όλης τς πτώσης από τα  υψηλά του 2017  (το μήνα του reverse split). Η υπέρβαση της κύριας γραμμής τάσης G που τον Απρίλιο περιμένει χαμηλότερα είναι ακόμα το ζητούμενο.

Στο εβδομαδιαίο η G έχει ήδη προσεγγιστεί και μάλιστα διασπάστηκε χθες προσωρινά όπως θα δούμε καλύτερα στο ημερήσιο. Η τάση παραμένει βέβαια ανοδική μετά την υπέρβαση των 1,341 ευρώ πάνω από τα οποία επέστρεψε με την μεγάλη χθεσινή άνοδο.

Στο ημερήσιο η τάση αλλάζει με όρους fractals κάτω από τα 1,13 ευρώ. Για την ώρα φαίνεται να σχηματίζεται ένα κανάλι τιμών με κατώτατο σημείο τα 1,13 και ανώτατο τα 1,49 ευρώ με γραμμές που συγκλίνουν. Τυχόν διάσπαση αυτού του καναλιού, που θα μπορούσα να το δω και ως αντιμέτωπους σχηματισμούς διπλών πυθμένων και κορυφών, μπορεί να δώσει τιμές ως και τα 1,85 ευρώ (σε περίπτωση ανοδικής διάσπασης) ή τα 0,85 περίπου σε περίπτωση καθοδικής διάσπασης). Στην δεύτερη περίπτωση πάντως θα μπορούσε να είναι το τρίτο κύμα ενός διορθωτικού κύματος 2 το οποίο θα μπορούσε να σταματήσει και στο 1 ευρώ περίπου με ισότητα.

Όπως βλέπουμε στο ημερήσιο διάγραμμα η διόρθωση (κατά 23%) έφθασε σχεδόν στο 38,2% όλης της ανόδου (με τριπλασιασμό της τιμής) πιάνοντας όλους τους καθοδικούς στόχους που είχαν τεθεί. Οι τιμές βρίσκονται πιο κοντά σε ανοδική διάσπαση που δεν επετεύχθη σήμερα, αλλά το ενδεχόμενο να μην έχει ολοκληρωθεί το διορθωτικό κύμα 2 δεν μπορεί να αποκλειστεί αφού και η άνοδος από το τελευταίο low fractal 1.145 δεν δείχνει 5κυματική.

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: