ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, FTSE, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Ανασκόπηση στη μεγάλη και στη μικρή εικόνα

Μετά το κλείσιμο του Φεβρουαρίου πάνω από τον Εκθετικό κινητό μ.ο (ΕΚΜΟ) 6Υ (μηνιαίων υψηλών) άλλη μια ένδειξη για ανοδική μεσομακροπρόθεσμη τάση ήρθε να προστεθεί στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και του μήνα.

Πρόκειται για το κλείσιμο του ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων πάνω από τον ΕΚΜΟ 22 που βλέπουμε στα εβδομαδιαία διαγράμματα των δεικτών. Αυτή είναι η τελευταία συνήθως χρονικά (η πιο καθυστερημένη) σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά μας, με την πρώτη να είναι η διάσπαση του υψηλότερου από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία τοπικά υψηλά που είναι (επίσης στατιστικά) και η πιο επισφαλής ως ένδειξη.

Αυτό που απομένει είναι η διάσπαση του τελευταίου μηνιαίου high fractal που όμως θα καθυστερήσει αρκετά ακόμα αφού και στους δυο δείκτες η πτώση του 2018 δεν είχε τόσο μεγάλες διορθώσεις ώστε να δημιουργηθούν αντίστοιχα μηνιαία τοπικά υψηλά ενδιάμεσα.

Κατά τα λοιπά η διόρθωση δεν πήγε τους δείκτες χαμηλότερα όπως αναμέναμε στις τελευταίες ανασκοπήσεις της 25 & 26/3 ενισχύοντας έτσι τις πιθανότητες για νεώτερα υψηλά και επίτευξη των στόχων του μεγάλου σχηματισμού διπλού πυθμένα στην περιοχή των 735 & 1950 μονάδων πριν από μια σοβαρότερη διόρθωση, ενδεχόμενο που θα το σκεφτούμε πιο σοβαρά αν έχουμε υπέρβαση των των πρόσφατων υψηλών έτους. Το επίπεδο αλλαγής της τάσης ανέβηκε και στους δυο δείκτες στο χαμηλό της 8/3/19 όπως βλέπουμε στα ημερήσια διαγράμματα που ακολουθούν.

Κυματικά δεν επανέρχομαι αφού δεν είναι δυνατόν να βγάλω άκρη βραχυπρόθεσμα και να γράψω οτιδήποτε που θα είχε κάποια αξιοπιστία ως πρόβλεψη για τη συνέχεια.

Στις τράπεζες η εικόνα έχει σημαντικές διαφορές κυρίως στο μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα αφού η άνοδος βρήκε αντίσταση σε παλιότερη περιοχή τιμών που ως και πριν ένα εξάμηνο ήταν οριζόντια στήριξη.

Η τάση στο εβδομαδιαίο πάντως έχει γίνει καταφανώς ανοδική, όπως έχει περιγραφεί και στις πρόσφατες αναρτήσεις για τον δείκτη, με το επίπεδο αλλαγής της τάσης να δοκιμάζεται την τελευταία εβδομάδα ως στήριξη.

Η διόρθωση έφθασε λίγο πριν το 38,2% όλου του ανοδικού κι αν έχει ολοκληρωθεί θα πρέπει σύντομα να δούμε νέα υψηλά και σταθεροποίηση πάνω από την αντίσταση των 605 μονάδων. Διαφορετικά θα μπορούσε να συνεχιστεί από λίγο υψηλότερα επίπεδα ακολουθώντας τον σενάριο σχηματισμού αντιστροφής με γραμμή λαιμού στο επίπεδο που αλλάζει η ημερήσια τάση σε καθοδική, όπως βλέπουμε στο διάγραμμα που ακολουθεί.

Εκτός από τους δείκτες και σε αρκετές μετοχές, μεταξύ των οποίων και στις τραπεζικές, τα επίπεδα αλλαγής της τάσης έχουν ανέβει όπως βλέπουμε στο πινακάκι με την συνοπτική εικόνα που ακολουθεί:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΡΑΙΓ

ΦΡΛΚ Μ

ΙΝΤΚΑ

ΓΔ, ΕΥΡΩΒ επίτευξη στόχων

ΓΔ (RONIN)

ΙΝΛΟΤ (ΤΕΟ)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.