ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Σκέψεις για σενάρια διόρθωσης – ΔΤΡ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Μετά από καρό η αγορά έχει μπει σε διόρθωση για την οποία έχουν καταγραφεί στο 240λ διάγραμμα που ακολουθεί δυο σενάρια. Στο ένα διορθώνεται η κίνηση από τις 597,02 και στο άλλο η αντίστοιχη από τις 609,17 μονάδες. Η διαφορά τους θα μπορούσε να είναι μεγάλη αναφορικά κυρίως με το πόσο βαθιά θα διορθώσουν οι τιμές. Στο πράσινο σενάριο θα μπορούσαμε να δούμε το τέλος της κίνησης και τις 685 μονάδες ενώ στο μπλε σενάριο η διόρθωση θα μπορούσε να πάει πολύ χαμηλότερα.

Η τάση βέβαια παραμένει ανοδική με όρους fractals στο ημερήσιο, όπου από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά μετράμε μόνο αυτό στις 689,16 μονάδες κι όχι το προηγούμενο αφού έχουν κοινά τα δυο μεταξύ τους κεριά, οπότε μέχρις σχηματισμού νεότερου αντίστοιχου low fractal το όριο αλλαγής τάσης παραμένει στις 651,28. Ο μέγιστος στόχος του σχηματισμού αντιστροφής προσεγγίστηκε στο 0,5% περίπου και το τελευταίο ανοδικό έφθασε στην ισότητα με το πρώτο αντίστοιχο αν λάβουμε υπόψη το μπλε σενάριο.

Ανοδική παραμένει η τάση και στο εβδομαδιαίο διάγραμμα όπως έχει αναφερθεί σε όλες τις ανασκοπήσεις μετά την υπέρβαση των 664 μονάδων.

Και στο μηνιαίο δεν είμαστε πλέον σε καθοδική τάση μετά το κλείσιμο του προηγούμενου μήνα πάνω από τον ΕΚΜΟ 6Υ που ήταν η πρώτη ένδειξη αναστροφής της τάσης, έστω κι αν προς το παρόν δεν είχαμε υπέρβαση και των 735,66 μονάδων, του μηνιαίου τοπικού χαμηλού που με την διάσπασή του δόθηκε το δεύτερο και πιο καθυστερημένο "αποδεικτικό" της καθοδικής αλλαγής τάσης τον Αύγουστο. Η κατερχόμενη γραμμή τάσης Q από τα υψηλά του 2014 που είναι το επόμενο κριτήριο δεν προσεγγίστηκε ακόμα, ενώ το πλησιέστερο μηνιαίο τοπικό υψηλό απέχει πολύ ακόμα αφού κατά τη διάρκεια της πτώσης δεν είχαμε τον σχηματισμό άλλου high fractal σε πιο προσιτά επίπεδα.

Ο σχηματισμός ενός νέου high fractal στις 730,81 μονάδες  προϋποθέτει την μη υπέρβασή τους τον Απρίλιο και τον Μάιο, πιθανότητα που δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλά προς το παρόν δεν είναι η πιο ισχυρή ιδιαίτερα με το πράσινο σενάριο που συνεπάγεται υπέρβαση των ως τώρα υψηλών με ένα κύμα 5 που εκκρεμεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ

ΕΤΕ

ΕΥΡΩΒ

ΠΕΙΡ Επίτευξη στόχου Δ.Κ 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.