ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σενάρια διόρθωσης

H κυρίαρχη τάση των τιμών είναι ανοδική αφού στο μηνιαίο έχουμε διάσπαση του τελευταίου μηνιαίου υψηλού και του ΕΚΜΟ 3Υ και βέβαια είναι πολύ υψηλότερα από το σύννεφο. Ο μακροπρόθεσμος σχηματισμός επιτρέπει σκέψεις για πολύ υψηλότερα επίπεδα τιμών που έχουν αναφερθεί πολλές φορές στις ανασκοπήσεις της μετοχής.

Στο εβδομαδιαίο βλέπουμε τον αν. ΩΚΩ που είναι ενεργοποιημένος με στόχο τα 9,77 ευρώ. Και εδώ η τάση είναι ξεκάθαρα ανοδική με όρους fractals κι οι τιμές παίζουν πολύ ψηλότερα του απλού 200ρη όπως και στο ημερήσιο.

Η διόρθωση που ξεκίνησε από τον ενδιάμεσο στόχο του ΩΚΩ, είναι πιθανό να έχει και συνέχεια πάντως κι απειλεί με παραβίαση του χαμηλότερου από τα δυο τελευταία ημερήσια low fractals στα 8,63 ευρώ, που σημαίνει αλλαγή της ημερήσιας τάσης σε καθοδική. Εδώ η Σ απειλείται επίσης με διάσπαση σε αντίθεση με τα διαγράμματα παραπάνω.

Κυματικά η διόρθωση είναι απολύτως φυσιολογικό να δώσει τη διάσπαση των 8,63 όπως βλέπουμε και στο επόμενο διάγραμμα. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα έχουμε και ενεργοποίηση σχηματισμού διπλής κορυφής που θα μπορούσε να δώσει τιμές πέριξ των 8 ευρώ, στην περιοχή δηλαδή που το τρίτο διορθωτικό κύμα γίνεται 162 % του πρώτου.

Οι κυματικές εκτιμήσεις βέβαια δεν είναι παρά αφορμή για σχετική συζήτηση. Σε περίπτωση πάντως που δούμε τις τιμές με το 7 μπροστά, θα θεωρηθεί από πολλούς σαν ευκαιρία εισόδου μεταξύ των οποίων θα είμαι κι εγώ, με τα δεδομένα που έχουμε διαθέσιμα αυτή τη στιγμή. Σε αυτά τα επίπεδα μάλιστα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ο δεξιός ώμος ενός μεγαλύτερου αν. ΩΚΩ με τον αριστερό ώμο στα χαμηλά του Αυγούστου.

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: