ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΤΡ: Σημειώσεις στην μεγάλη και τη μικρή εικόνα – ΕΤΕ, ΑΛΦΑ

Επικαιροποίηση όσων έχουν γραφεί τόσες φορές στις αναρτήσεις του FTSE με την άνοδο να συνεχίζεται.

Μετά την διάσπαση του ΕΚΜΟ 6Υ στο κλείσιμο του Φλεβάρη η διάσπαση και της Q είναι φυσική συνέχεια. Από το 1999 τέτοιες διασπάσεις, όπως και η αντίστροφες, του ΕΚΜΟ 6Χ εν προκειμένω, έδιναν πάντα σημαντική κίνηση. Μάλιστα τις 8 από τις 9 φορές που είχαμε τέτοια αλλαγή στο μηνιαίο διάγραμμα η επόμενη αντίθετη διάσπαση γινόταν σε επίπεδο που άφηνε από λίγα ως πολύ σημαντικά κέρδη στην υποθετική περίπτωση να την θεωρούσαμε ως απλό σήμα αντιστροφής. Ενδεικτικά, σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά μου, τα 8 πετυχημένα σήματα θα είχαν κατά μ.ο κέρδη 49,8% ενώ το μοναδικό με κόκκινο πρόσημο θα είχε ζημία μόλις 5,83%.

Η πιθανότητα να επαναλαμβάνεται η κίνηση του 2016 δεν είναι καθόλου αμελητέα. Αυτό που φαίνεται δύσκολο είναι να έχουμε μια τόσο βαθιά διόρθωση (κύμα 2 πιθανότατα) όπως ΤΟΤΕ.

Η τάση στο εβδομαδιαίο είναι βέβαια σαφώς ανοδική αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου και άλλα σενάρια άσχετα αν θεωρούνται επικρατέστερα ή όχι.

Για να πιαστεί ο μέγιστος στόχος του Δ.Π θα πρέπει το κύμα 5 να φθάσει περίπου στο 138% του κύματος 1. Το κόκκινο σενάριο το δείχνει κι ο φίλος Λουκάς εδώ. Ενδιαφέρουσες είναι κι οι παρατηρήσεις του φίλου ΜΑΚ.

Η καθοδική απόκλιση του RSI είναι μια συνήθης ένδειξη σε κύματα 5. Εντυπωσιακή η επιβεβαίωση διάσπασης του ΑΚΜΟ 200 με το retest της 8/3.

Αποφασιστική για την πορεία που βλέπουμε ήταν η απόδοση των τραπεζών από τη θετική μεριά αυτή τη φορά.

Η σφοδρή πτώση ιδιαίτερα των τελευταίων 6 μηνών έχει αρκετά περιθώρια διόρθωσης .

Την ανοδική αλλαγή τάσης στο εβδομαδιαίο του ΔΤΡ άλλωστε φαίνεται να την εννοούν...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ Επίτευξη στόχων

ETE (περί δυνητικών στόχων)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.