Εκτιμήσεις του Goldfish για Γενικό Δείκτη και Δείκτη Τραπεζών & ένα gallop

Σήμερα θα δούμε μετά από καιρό ένα εκτεταμένο μέρος από την εβδομαδιαία ενημέρωση που διανέμεται πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στους πελάτες της Vital Finance δια χειρός Goldfish όπως πάντα.

Διορθωτικής φύσης η μέχρι τώρα κάθοδος στους βασικούς δείκτες. Συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για νεότερα τοπικά υψηλά πριν από μία πιο σημαντική βραχυχρόνια διόρθωση.

Όπως είδαμε και στο προηγούμενο σχόλιο ο ΓΔ βρίσκεται πάνω στην πρώτη βασική του αντίσταση (708 μονάδες) και διορθώνει.

Στη παρούσα φάση δεν αναμένουμε να διασπάσει καθοδικά το επίπεδο των 675 - 680 μονάδων. Σε αυτή την περίπτωση θεωρούμε ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για μια κορύφωση πλησίον των 744 μονάδων.

Το βασικό μας μεσοχρόνιο σενάριο παραμένει ως έχει. Αναμένουμε (από υψηλότερα επίπεδα) μια πιο σημαντική διόρθωση μετά το πέρας της οποίας ο δείκτης θα κατευθυνθεί κοντά στα προηγούμενα υψηλά του. Επομένως, μέχρι τώρα, θεωρούμε την άνοδο από τις 592 μονάδες ως μια ισχυρή ανοδική διόρθωση.

Αυτό θα επανεκτιμηθεί μόνο με ανοδική διάσπαση των 895,64 μονάδων.

Παρόμοια η εικόνα και στον δείκτη τραπεζών. Για όσο διάστημα παραμένει πάνω από τις 500 περίπου μονάδες συνεχίζει να διατηρεί τις δυνάμεις του για ακόμα ένα νεότερο τοπικό υψηλό. Τελικός στόχος του (μετά την αναμενόμενη διόρθωση) είναι πολύ υψηλότερα επίπεδα και δεν αποκλείεται να προσεγγίσει και στην πράξη την κατερχόμενη αντίσταση του καναλιού (950 μονάδες περίπου).

Το μεσοχρόνιο αυτό σενάριο έχει ισχύ για όσο ο δείκτης δεν διασπά ανοδικά το κατερχόμενο μεσοχρόνιο κανάλι και κυρίως, τις 1.146,11 μονάδες.

Να υπενθυμίσω ότι για όσους επιθυμούν να εγγραφούν στην λίστα αποδεκτών της ενημέρωσης μπορούν να ξεκινήσουν με τη συμπλήρωση της γνωστής φόρμας στο τέλος της κάθε ανάρτησης.

Στo 1o σχόλιo μπορείτε να βρείτε και μια σφυγμομέτρηση αναφορικά με την περιοχή τιμών που θα βρίσκεται ο ΓΔ την τελευταία ημέρα του 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

FTSE (ΜΑΚ)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: