ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Η αλλαγή τάσης στο εβδομαδιαίο τον Αύγουστο "κόστισε" στο δείκτη απώλεια ως και σχεδόν 400 μονάδων ως τα πρόσφατα χαμηλά στις 363. Από την περασμένη εβδομάδα όμως είχαμε ανοδική διάσπαση της Ζ και του ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων καθώς και νέα αλλαγή τάσης σε ανοδική με όρους fractals με την υπέρβαση των 525,45, όλα σε ένα και μόνο εβδομαδιαίο κερί! Μετά από τέτοιο τρέξιμο ήρθε και το πρώτο κόκκινο κερί απόλυτα φυσιολογικά.

Ο RSI έβγαλε απόκλιση αφού παρέμεινε αρκετές μέρες υπεραγορασμένος και το ίδιο έκανε ο ROC.

Οι τιμές κατά σύμπτωση απέτυχαν δυο φορές να διασπάσουν τον ΕΚΜΟ 200 σχηματίζοντας έτσι μια διπλή κορυφή η οποία ενεργοποιείται κάτω από τις 512,24 μονάδες και μπορεί θεωρητικά να δώσει κίνηση ως και στις 450. Στον σχηματισμό αυτό συνετέλεσαν απόλυτα οι δυο σηματωροί του δείκτη ΕΤΕ και ΑΛΦΑ όπως ήδη αναφέρθηκε.

Σε αναμονή λοιπόν αν θα ενεργοποιηθεί ή όχι ο σχηματισμός αναστροφής  μια και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αφού αν είμαστε σε διορθωτικό κύμα 4 οι τιμές θα κάνουν ένα ακόμα ανοδικό, είτε από τα τρέχοντα επίπεδα είτε λίγο χαμηλότερα. Ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση όμως δεν αποκλείεται να δούμε τον ενδιάμεσο στόχο στο 61,8% της διαδρομής προς τις 450 μονάδες. Με βάση πάντως την εικόνα που επικρατεί τελευταία θα είναι για μένα έκπληξη αν μια τέτοια υποχώρηση δεν θεωρηθεί ευκαιρία τοποθετήσεων.

Ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις - απόψεις για την προοπτική του δείκτη μπορείτε να δείτε στα σχόλια από τους φίλους του  blog.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ σενάριο

ΜΙΓ αλλαγή ημερήσιας τάσης

ΕΥΡΩΒ

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: