ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Αντιστάσεις στη μεγάλη εικόνα και βραχυπρόθεσμα σενάρια

Μια κάπως διαφορετική από τις προηγούμενες ανασκοπήσεις στο δείκτη στην προσπάθεια να καταγραφούν πιθανές αντιστάσεις αλλά και πιθανά επίπεδα διόρθωσης.

Η ανοδική κίνηση έφθασε να διορθώσει το 38,2% του πτωτικού του 2018 πριν δώσει το κόκκινο κερί της τελευταίας εβδομάδας. Τα μηνιαία low fractals που βλέπουμε στα διαγράμματα είναι αυτά που με την διάσπασή τους οριστικοποίησαν την πτώση 100+ μονάδων χαμηλότερα. Κατά τη γνώμη μου αποτελούν και οριζόντιες αντιστάσεις στην χαμηλότερη των οποίων παίζουν οι τιμές προς το παρόν ενώ η υψηλότερη στις 735,66 μονάδες ήταν το τελευταίο μηνιαίο τοπικό χαμηλό που με τη διάσπασή του σηματοδότησε την πτωτική τάση και στο μηνιαίο. Τώρα συμπίπτει με τον γνωστό στόχο του σχηματισμού αντιστροφής του διπλού πυθμένα στις 592 και 597 μονάδες που επίσης θα συμπέσει με την R στα τέλη του Μαρτίου.

Στο ημερήσιο όλα δείχνουν ότι είμαστε σε κύμα iv και το ζητούμενο είναι πόσο βαθιά θα διορθώσει το κύμα iii που φαίνεται να ολοκληρώθηκε στο πρόσφατο υψηλό. Σύμφωνα με τις αναλογίες που βλέπουμε στα διαγράμματα που ακολουθούν ένα λογικό επίπεδο διόρθωσης είναι αυτό πέριξ των 680 μονάδων. Η τάση βέβαια είναι φουλ ανοδική στο εβδομαδιαίο και στο ημερήσιο ενώ έχουμε ήδη και ενδείξεις αλλαγής και της μεσομακροπρόθεσμης τάσης με την διάσπαση του μηνιαίου ΕΚΜΟ 6Υ, οπότε οι διορθώσεις  αποτελούν ευκαιρίες εισόδου στην κατεύθυνση της τάσης που επικρατεί, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Η διόρθωση δεν άφησε ανεπηρέαστη την εικόνα και στο γνωστό πινακάκι, αφού είχαμε μέσα στην εβδομάδα τέσσερις τίτλους να επιστρέφουν στο κόκκινο όσον αφορά την ημερήσια τάση και αρκετούς ακόμα να βρίσκονται σχετικά κοντά με τις στηρίξεις τους να ανεβαίνουν ψηλότερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΥΤΙΛ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: