ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Σημειώσεις στην μεγάλη και τη μικρή εικόνα

Στην μεγάλη εικόνα η τάση είναι ουδέτερη προς ανοδική όσο θα κρατάει η S2 και για να γίνει πιο ανοδική χρειάζεται υπέρβαση του περυσινού υψηλού. Για την ώρα φαίνεται να ολοκλήρωσε την πρώτη σοβαρή διόρθωση της ανόδου από το 2016 χωρίς καλά καλά να αγγίξει το 38,2% fibo.

Δεν κατάφερε πάντως παρά το γεγονός ότι η τάση στο εβδομαδιαίο έχει γίνει ανοδική να ακυρώσει τον δεύτερο σχηματισμό διπλής κορυφής ο οποίος πάντως είναι απενεργοποιημένος όπως κι ο πρώτος. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν αν επιστρέψει σε καθοδική τάση, χάνοντας το τελευταίο μηνιαίο κι εβδομαδιαίο low fractal στα 3,97.

Στο ημερήσιο πάντως έχασε σήμερα τη στήριξη από το χαμηλότερο των 2 τελευταίων low fractal οπότε λογίζεται πάλι σε καθοδική τάση. Η μίνι διπλή κορυφή έχει στόχο τα 4,71 ευρώ.

Αυτό ήταν το τρίτο χαρτί που άλλαξε έστω και τυπικά την ημερήσια τάση του μετά την JUMBO και την ΙΝΛΟΤ. Κατά τα λοιπά είχαμε σήμερα μετά από μέρες την ολοκλήρωση σχηματισμού ενός ακόμα τοπικού χαμηλού (low fractal) στους δείκτες και τις τράπεζες την ΔΕΗ και την ΤΕΝΕΡΓ, που σηματοδοτεί την πρώτη αισθητή διόρθωση μετά από μέρες. Το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία χαμηλά και το επίπεδο στήριξης που αυτό αντιπροσωπεύει ανέβηκε σε όλα αυτά λίγο ψηλότερα αλλά μόνο στην ΤΕΝΕΡΓ το επίπεδο αυτό βρίσκεται πραγματικά κοντά στις τρέχουσες τιμές. Αν η διόρθωση έχει ξεκινήσει είναι πιθανό να δούμε κάποια ακόμα κουτάκι στην στήλη της ημερήσιας τάσης να κοκκινίζουν σε τίτλους που το επίπεδο αυτό είναι πιο κοντά στα τρέχοντα επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΚΤΕΡ οριακή καθοδική αλλαγή τάσης

ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Δ.Κ σε ΕΤΕ και ΑΛΦΑ ?

ΠΕΙΡ σενάριο ολοκλήρωσης

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.