ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Σημειώσεις 19/2/19

Η ανοδική διαφυγή που ζητούσαμε ήρθε τελικά με αποτέλεσμα και η Σ να μην απειληθεί στο ημερήσιο και η υπέρβαση των 1949,56 μονάδων να επιτευχθεί με αποτέλεσμα η τάση να λογίζεται πλέον ανοδική με όρους high fractals και στο εβδομαδιαίο και ο μεγάλος σχηματισμός διπλού πυθμένα να είναι πλέον ενεργοποιημένος. Οι τιμές σταμάτησαν σήμερα στην ισότητα του πρώτου με το τρέχον ανοδικό κύμα από τα χαμηλά των 1548,58 μονάδων και ελάχιστα πριν τον 1ο από τους στόχους της ανοδικής διάσπασης της κατερχόμενης αποκλίνουσας σφήνας.

Το σημερινό κερί πάντως δεν είναι καλό και το θετικό του πρόσημο οφείλεται αποκλειστικά στην απόδοση της 3Ε. Από τους ταλαντωτές ο μεν RSI έστω και οριακά έσπασε τις αποκλίσεις του, ο PROC όμως εμμένει στην τριπλή απόκλιση του ημερήσιου και δείχνει να φτιάχνει και νέα αρνητική απόκλιση, αυτή τη φορά στο εβδομαδιαίο αν και θα πρέπει να την ξαναδούμε την Παρασκευή.

Μια πρώτη ματιά γι αυτόν τον μήνα στο μηνιαίο με τον επόμενοι στόχο που είναι το μηνιαίο κλείσιμο πάνω από τον εκθ. μ.ο των 6 τελευταίων μηνιαίων υψηλών η υπέρβαση του οποίου στο παρελθόν έχει σηματοδοτήσει την αλλαγή της μεσομακροπρόθεσμης τάσης σε ανοδική πολύ αξιόπιστα. Ο ΕΚΜΟ 6Υ λοιπόν βρίσκεται τώρα στις 1804 μονάδες αλλά ο μήνας θα πρέπει να κλείσει αρκετά υψηλότερα αφού όσο ανεβαίνουν οι τιμές ανεβαίνει και αυτός. Όπως βλέπουμε πάντως και στο μηνιαίο οι δισταγμοί του PROC ισχύουν κι εδώ. Ο μήνας βέβαια έχει ακόμα αρκετό δρόμο ως το κλείσιμό του αλλά για την ώρα δεν βλέπω να επιτυγχάνεται αυτή η  υπέρβαση από τώρα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Κάτι οι αποκλίσεις, κάτι το σημερινό γύρισμα σε αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους προδιαθέτουν ότι θα δούμε και διορθώσεις. Τυχόν υποχώρηση των τιμών προς την Σ ή ακόμα και προς την στήριξη των 1696,75 μονάδων, όπου έχει ανέβει ο πήχης για την αλλαγή της ημερήσιας τάσης, θα είναι πιθανότατα μια καλή ευκαιρία εισόδου σύμφωνα με την αξιολόγηση που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή και με την λογική ότι έχουμε πλέον σαφείς ενδείξεις αλλαγής και της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ανοδική.

Δείτε και την εκτίμηση του φίλου Διόφαντου για τον δείκτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (ΤΑΣΟΣ)

ΒΥΤΕ (ΤΕΟ)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.