ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με τη ματιά του Goldfish – ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τα επίπεδα αλλαγής της τάσης με όρους fractals στο εβδομαδιαίο διασπάστηκαν σήμερα σε ΓΔ και FTSE όπου είχαμε και ενεργοποίηση των σχηματισμών διπλού πυθμένα. Οι στόχοι αναφέρονται στο πινακάκι αλλά δεν ξεχνάμε ότι είναι μεσοπρόθεσμοι. Λιγότεροι από τους μισούς τίτλους που αναφέρονται έχουν μείνει κόκκινοι και στη στήλη της εβδομαδιαίας τάσης και σήμερα δυο ακόμη δεν έγιναν μπλε για 0,002 ευρώ. Πρόκειται για τον ΑΔΜΗΕ και την ΕΤΕ της οποίας θα δούμε παρακάτω δυο διαγράμματα με σημειώσεις.

Η αλλαγή τάσης στο ημερήσιο επιβεβαιώθηκε με τον πιο σαφή τρόπο αλλά ο RSI βρέθηκε στις παρυφές της υπεραγορασμένης ζώνης τιμών.

Ας δούμε και τι έγραφε ο φίλος Goldfish για την μετοχή στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό της Κυριακής που προορίζεται για τους πελάτες της Vital Finance.

Το ενημερωτικό βέβαια εκτός από την ΕΤΕ είχε και πολλά ενδιαφέροντα εστιάζοντας στις τράπεζες και στην 3Ε. Να προσθέσουμε ότι όσοι επιθυμούν να λαμβάνουν αυτό το ενημερωτικό πρέπει να συμπληρώσουν την γνωστή φόρμα στο τέλος κάθε ανάρτησης.

Σε ότι αφορά τον τραπεζικό δείκτη πρέπει να πούμε ότι επιβεβαίωσε την αλλαγή τάσης (μαζί με την ΕΤΕ) πανηγυρικά. όπως βλέπουμε στο εβδομαδιαίο διάγραμμα στο τελευταίο χαμηλό προσέγγισε αλλά δεν διέσπασε το ιστορικό του χαμηλό για 5 μονάδες τερματίζοντας στις 363 την πτώση του ελάχιστα πριν αγγίξουν οι τιμές την Δ, παράλληλη της R, που είναι και η βασική γραμμή της μακροπρόθεσμης πτωτικής τάσης. Η αντίστοιχη γραμμή της μεσοπρόθεσμης καραπτωτικής τάσης είναι η Ζ με την οποία θα αναμετρηθεί σύντομα αν κρίνουμε από την φόρα που έχουν πάρει οι τιμές. Συνυπολογίζοντας ότι εκτός της EUROBANK όλες οι άλλες μετοχές έγραψαν νέα ιστορικά χαμηλά και ο Goldfish έτσι κι αλλιώς είχε γράψει στα ενημερωτικά του ότι αυτή ήταν κι η μόνη τράπεζα στην οποία δεν έβλεπε νέα χαμηλά, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ούτε ο δείκτης θα δει αυτά τα νεότερα ιστορικά χαμηλά.

Η τάση στο εβδομαδιαίο αλλάζει προς το παρόν με υπέρβαση των 525,45 μονάδων αλλά δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να δούμε μια διόρθωση σχετικά σύντομα που δημιουργήσει άλλο ένα high fractal αρκετά χαμηλότερα από τις 525 μονάδες οπότε και το επίπεδο αλλαγής της τάσης θα κατέβει χαμηλότερα. Ο ΕΚΜΟ 20 εβδομαδιαίων κλεισιμάτων βρίσκεται λίγο ψηλότερα στην περιοχή των 470 μονάδων όπου βρίσκεται και η οριζόντια αντίσταση του πιο πρόσφατου εβδομαδιαίου τοπικού υψηλού κι ίσως εκεί γύρω να δούμε την "στάση" που προαναφέρθηκε. Εκεί περίπου θα συναντήσει και την Ζ άλλωστε.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι κι η ματιά του φίλου Tsaros στον ΔΤΡ στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης. Δείτε και την ματιά - επικαιροποίηση του Διόφαντου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΕΙΡ

ΑΛΦΑ

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.