ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ενώπιον σημαντικών αντιστάσεων – ΑΛΦΑ, ΕΤΕ

Για δεύτερη εβδομάδα οι δυο δείκτες δείχνουν να ζορίζονται πλησιάζοντας τις ισχυρές μεσοπρόθεσμες οριζόντιες αντιστάσεις τους που πρέπει να τις υπερβούν για να αλλάξουν και την μεσοπρόθεσμη τάση τους. Στο μεταξύ στο ημερήσιο όπου η τάση τους είναι σαφέστατα ανοδική τα επίπεδα στήριξης κάτω από τα οποία αλλάζει και πάλι η ημερήσια τάση ανέβηκαν σήμερα όπως και σε αρκετούς τίτλους όπως θα δούμε στο πινακάκι που ακολουθεί τα διαγράμματα των δεικτών με τις σημειώσεις.

Η αδυναμία που παρουσιάζουν οι δείκτες όσο προσεγγίζουν τα υψηλά αφήνει υποψίες για μίνι σχηματισμούς διπλής κορυφής οι οποίοι αν ενεργοποιηθούν θέτουν στόχους που αλλάζουν την ημερήσια τάση.

Για να επιτευχθεί η σημαντική υπέρβαση των αντιστάσεων στους δείκτες θα πρέπει οι δεικτοβαρείς μετοχές όπως των ΟΤΕ, JUMBO και ΜΥΤΙΛ να πάρουν μόνο σύντομες ανάσες κι όταν τις ολοκληρώσουν να έχουν απομείνει ακόμα δυνάμεις στις τραπεζικές μετοχές και στην 3Ε.

Πέρα από την αναδιάταξη των επιπέδων στήριξης στους μισούς σχεδόν τίτλους στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις,  είχαμε σήμερα και ανοδική αλλαγή τάσης στην ΕΤΕ και καθοδική στον ΟΤΕ αλλά και την ενεργοποίηση του ανάστροφου ΩΚΩ στην ΑΛΦΑ. Οι μετοχές με κόκκινη την ημερήσια τάση παρέμειναν τρεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΑΛΦΑ, ΕΤΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.