Σημειώσεις για ALPHA BANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

ΑΛΦΑ

Ο πιθανός ΩΚΩ είναι ακόμα ενεργοποιημένος αλλά αυτό θα αλλάξει αν οι τιμές περάσουν πάνω από την γραμμή λαιμού ενώπιον της οποίας έχουν αποτύχει 2 φορές ως τώρα σχηματίζοντας τα δυο τελευταία high fractals. Έτσι με υπέρβαση των 1,01 ευρώ όχι μόνο απενεργοποιείται ο ΩΚΩ αλλά αλλάζει κι η ημερήσια τάση σε ανοδική.

Οι ανοδικές αποκλίσεις σε ημερήσιο κι εβδομαδιαίο δικαιολογούν πιθανότητα μια νέας ανοδικής απόπειρας.

Στην ΕΤΕ όλη η ανοδική κίνηση σαφώς και μπορεί να συσχετιστεί με τις ανοδικές αποκλίσεις του εβδομαδιαίου αλλά και του ημερήσιου. Η αντίδραση έχει οδηγήσει σε απενεργοποίηση του σχηματισμού διπλής κορυφής αλλά σταμάτησε στην κάτω γραμμή του τριγώνου σχηματίζοντας πάντως ένα high fractal τυχόν υπέρβαση του οποίου αλλάζει την ημερήσια τάση μια και είναι το υψηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά.

Στην ΠΕΙΡ ναι μεν η εξαιρετική ανοδική αντίδραση δικαιώνει τις ανοδικές αποκλίσεις των ταλαντωτών του εβδομαδιαίου διαγράμματος, αλλά και η διόρθωση των δυο τελευταίων συνεδριάσεων επίσης δικαιώνει τις καθοδικές κρυφές αποκλίσεις αφού οι τιμές δεν έκαναν ψηλότερα όπως οι ταλαντωτές. Μια αποφόρτιση φαίνεται ότι ήταν απαραίτητη και λογική η ρευστοποίηση τόσο καλών κερδών σε δυο συνεδριάσεις.

Τυχόν επιστροφή και υπέρβαση του τελευταίου υψηλού κάνει πιθανή και την υπέρβαση του ορίου για την αλλαγή της ημερήσιας στα 0,854 ευρώ, διαφορετικά θα περιμένουμε ένα ακόμα τοπικό υψηλό χαμηλότερα. Η τάση βέβαια παραμένει σαφώς καθοδική.

Ας δούμε και τον ΟΠΑΠ με κάποιες σημειώσεις στα διαγράμματα που ακολουθούν.

Η εικόνα στην ΜΥΤΙΛ είναι ξανά η γνώριμη, φουλ ανοδική με τις τιμές να δείχνουν να εννοούν την ενεργοποίηση του αν. ΩΚΩ και την αλλαγή της εβδομαδιαίας τάσης σε ανοδική. Βοήθησε όσο καμιά άλλη μετοχή το τελευταίο διάστημα στην βελτίωση του κλίματος στην αγορά.

Δείτε και την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση του φίλου Διόφαντου για τον ΜΥΤΙΛ στα σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ)

ΑΛΦΑ UPD

FTSE, ΓΔ, ΔΤΡ (ΝΕΚ)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.