ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Αναζητώντας τις πρώτες ενδείξεις πυθμένα – ΔΕΗ: Με τις σκέψεις των φίλων του soltrade

Μετά από 7 συνεχόμενα κεριά με χαμηλότερο υψηλό και χαμηλότερο χαμηλό και λίγο πριν τα ιστορικά χαμηλά του και πριν αγγίξει την παράλληλη της κύριας πτωτικής γραμμής τάσης του βλέπουμε προσπάθεια να σταματήσει η ατέλειωτη κατρακύλα αφού μέχρι τώρα δεν έχει δώσει και νεώτερο χαμηλό. Ο μήνας έχει ακόμα δρόμο βέβαια αλλά αν τα καταφέρει ως το τέλος κι ακόμα περισσότερο αν δούμε και υπέρβαση του υψηλού του Ιανουαρίου θα μπορούμε να ελπίζουμε έχει ξεκινήσει διαδικασία αντιστροφής στην μεγάλη εικόνα. 

Στο εβδομαδιαίο ο πήχης για την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης απέχει περισσότερο από 25%, στις 525,45 μονάδες αλλά η εικόνα θα έχει μια δεύτερη βελτίωση με την υπέρβαση της Μ που την επόμενη εβδομάδα περιμένει στην περιοχή των 415 μονάδων περίπου και πολύ περισσότερο από την υπέρβαση του κοντινότερου εβδομαδιαίου υψηλού στις 472,09 μονάδες. Η πρώτη βελτίωση είναι βέβαια η υπέρβαση των δυο προηγούμενων κεριών σε υψηλό και κλείσιμο αλλά και το τρίτο διαδοχικό υψηλότερο χαμηλό. Για όσο διάστημα δεν βλέπουμε διάσπαση των  363,54 μονάδων μπορούμε να ελπίζουμε ότι μπορούν να δικαιωθούν οι ευδιάκριτες ανοδικές αποκλίσεις των ταλαντωτών.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης έχει χάσει σχεδόν την μισή του αξία από την τελευταία φορά που η εβδομαδιαία τάση έγινε καθοδική στις 761,11 μονάδες.

Μια καλή αρχή πάντως θα ήταν να δούμε αλλαγή της ημερήσιας τάσης με υπέρβαση του πρόσφατου υψηλού που κατέβασε τον πήχη σε πιο προσιτά επίπεδα αφού πλέον είναι το υψηλότερο από τα δυο τελευταία high fractals. Με την διάσπασή του θα έχει βέβαια διασπάσει και την Μ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: