ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ GREK, DAX. ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ

Η χθεσινή βουτιά είναι λίγο πολύ συνέχεια της διόρθωσης των τίτλων του στο ΧΑΑ αλλά και αυτής της Wall Street. Ίσως να μην είναι σύμπτωση ότι υπήρχε και μια κρυφή καθοδική απόκλιση των τιμών που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το κλείσιμο της 9/1/19 όπως έκανε ο RSI. Η κίνηση από άποψη κινητών μέσων όρων σταμάτησε στον ΕΚΜΟ 100. Η ημερήσια τάση (με όρους fractals), σε αντίθεση με τους ΓΔ και FTSE παρέμεινε αν όχι καθοδική, ουδέτερη (δεδομένου ότι έχει διασπάσει δυο τοπικά υψηλά με κοινά όμως τα δυο μεταξύ τους κεριά), αφού στις συνεδριάσεις της Τρίτης και της Τετάρτης κορύφωσε στα 7,46$ ενώ χρειαζόταν υπέρβαση των 7,47$ για να γίνει τυπικά ανοδική.  Όλα αυτά μαζί δεν είναι και λίγα...

Στο εβδομαδιαίο τόσο ο ΕΚΜΟ 20 όσο και πολύ περισσότερο το υψηλότερο από τα δυο τελευταία high fractals είναι ακόμα αρκετά υψηλότερα και δεν φαίνεται ακόμα φως παρά την ανοδική διάσπαση της σφήνας από τα ψηλά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει κι η ματιά του φίλου Παναγιώτη για το GREK.

Την ίδια ώρα ο DAX απειλείται με νέα αλλαγή της ημερήσιας τάσης του σε καθοδική (κάτω από τις 11007,21 μονάδες. Κατά σύμπτωση και αυτός κορύφωσε μέχρι στιγμής στον ΕΚΜΟ 100. Κατά σύμπτωση επίσης ο ένας από τους ταλαντωτές έχει καθοδική απόκλιση. Το πλησιέστερο ανοδικό gap του κλείνει στις 10918,62 μονάδες κι αν φθάσει εκεί θα έχει αλλάξει η ημερήσια τάση.

Πίσω στα του ΧΑΑ με δυο εβδομαδιαία διαγράμματα για ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ αφού αυτά είναι η μεγάλη εικόνα για τις δυο μετοχές μια και δεν έχει νόημα να λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις τιμές προ του διαμοιρασμού των ιματίων της ΔΕΗ, προς το παρόν τουλάχιστον.

Σε τέσσερα εβδομαδιαία κεριά το ψηλό της σταμάτησε στον ΕΚΜΟ 20, στην πρώτη δηλαδή ένδειξη ότι πάει για αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης γεγονός που για τα fractals θα επικυρωθεί με την υπέρβαση των 1,488 ευρώ. Η ανοδική διάσπαση της R δεν φαίνεται να δημιούργησε ρίγη συγκίνησης αφού η κίνηση ως τώρα συνεχίζεται πλάγια. Για το ημερήσιο το σχόλιο μπήκε εδώ. Προέχει η ενεργοποίηση του Δ.Π.

Για τη ΑΔΜΗΕ τώρα, από την προηγούμενη αποκλειστική ανάρτηση, ο στόχος των 1,47 ευρώ πιάστηκε, είχαμε και ανοδική διάσπαση στο τρίγωνο αλλά ακόμα δεν έγινε δυνατή η υπέρβαση έστω και ενός από τα όλο και χαμηλότερα high fractals. Η τάση γίνεται ανοδική πάνω από τα  1.664 ευρώ που δεν είναι πια και τόσο μακριά και πάντως είναι χαμηλότερα από τον μέγιστο στόχο της διάσπασης. Λίγο αν μπορούσε ακόμα να διατηρηθεί το καλό κλίμα στην αγορά...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

FTSE (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΓΔ (ΝΕΚ)

ΕΤΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: