ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Μηνιαία ανασκόπηση

Ολοκλήρωση σχηματισμού του 1ου μηνιαίου τοπικού χαμηλού (low fractal) κατά τη διάρκεια της πτώσης από τα ψηλά του 2018. Το αμέσως προηγούμενο ως γνωστόν ήταν το αντίστοιχο του Νοέμβρη του 2017 στις 1830,82 μονάδων η παραβίαση του οποίου έδωσε κίνηση σχεδόν 282 μονάδων. Η διόρθωση σταμάτησε ακριβώς στον ενδιάμεσο στόχο της μεγάλης Δ.Κ (161,8%) κι ελάχιστα πριν  η διόρθωση αυτή φθάσει το 61,8% όλης της ανόδου που προηγήθηκε από το ιστορικό χαμηλό του 2016. Πρώτο ζητούμενο τώρα είναι η έξοδος από το πτωτικό κανάλι των τελευταίων 9 μηνών, κάτι που θα πρέπει να καταφέρει τον επόμενο μήνα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να απειληθεί διάσπαση του πρόσφατου χαμηλού που θα είναι καταστροφική για τη μεγάλη εικόνα. Για την ώρα κρατάμε ως θετικό ότι έχουμε το πρώτο υψηλότερο κλείσιμο μετά από ένα εξάμηνο.

 Στο ημερήσιο είχαμε την ολοκλήρωση ενός νέου αντίστοιχου χαμηλού πράγμα που σημαίνει ότι πλέον η τάση αλλάζει για τα fractals αν χαθούν οι 1627,42 μονάδες, το χαμηλό δηλαδή της 18ης Ιανουαρίου που θα πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσει σε ενδεχόμενη διόρθωση για να μείνει η ημερήσια τάση ανοδική. Πρώτη ασθενής στήριξη στην γραμμή τάσης των πρόσφατων χαμηλών που για αύριο θα συμπέσει με την διασπασθείσα καθοδική γραμμή τάσης από τον Μάιο .

Η διόρθωση από το σημερινό υψηλό θεωρείται απόλυτα φυσική συνέπεια των καθοδικών αποκλίσεων στους ταλαντωτές που επίμονα αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις τιμές όταν διέσπασαν τις 1685,60 μονάδες.

Δείτε και την ματιά του φίλου tsaros στον δείκτη καθώς και του goldfish.

Σημαντικές ανακατατάξεις είχαμε και πάλι κυρίως στα επίπεδα στήριξης και αντίστασης που καταγράφονται στο πινακάκι

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.