ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Δεύτερο ανοδικό εβδομαδιαίο κερί με κλείσιμο κοντά στα υψηλά και έχουμε κάποια ελπιδοφόρα σημάδια πλην της ανοδικής διάσπασης της R. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε υψηλότερο low fractal από την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και η πρώτη φορά από την αρχή της πτώσης που αυτό γίνεται μετά τον σχηματισμό υψηλότερου εβδομαδιαίου high  fractal. Ως γνωστόν αν καταφέρει να ξεπεράσει και αυτό θα έχουμε την πρώτη αλλαγή τάσης στο μεσοπρόθεσμο διάγραμμα και θα ενισχυθεί  πολύ η πιθανότητα το χαμηλό του Νοέμβρη να ήταν το τέλος της διόρθωσης (όπως θέλω να πιστεύω), ή έστω του πρώτου σκέλους της.

Οι 663,89 μονάδες απέχουν κάτι λιγότερο από 5% πλέον αλλά έχουμε κάποιες κρυφές καθοδικές αποκλίσεις των τιμών που δεν έχουν ακόμα φθάσει σε νεώτερα υψηλά όπως βιάστηκαν (:) να κάνουν οι ταλαντωτές.

Εν αναμονή να δούμε αν τελικά οι τιμές σπάσουν τελικά αυτήν την απόκλιση είχαμε στο κλείσιμο της εβδομάδας το GREK, το οποίο παραμένει σε καθοδική τάση όχι μόνο στο εβδομαδιαίο αλλά και στο ημερήσιο, να γράφει σημαντικές απώλειες στο ημερήσιο δείχνοντας για 2η φορά ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα την δική του γραμμή τάσης. παρά το θετικό come back των δεικτών στην Ελλάδα, κλείνοντας πάντως θετικά το δικό του εβδομαδιαίο κερί.

Λελογισμένη κρυφή καθοδική απόκλιση βλέπουμε και σε σχέση με τον RSI του ημερήσιου. Βλέπουμε ακόμα το πιο κακό σενάριο που έχει αναφερθεί και από τον φίλο ΜΑΚ αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το δούμε να υλοποιείται μια και στους πάτους δεν δίνουμε περισσότερες πιθανότητες σε σχηματισμούς σαν τον ΩΚΩ αλλά σε σχηματισμούς αναστροφής όπως είναι ο οφθαλμοφανής διπλός πυθμένας.

Όπως έδειξε ήδη ο φίλος ΝΕΚ το πρόβλημα στις μετρήσεις αυτής της ανόδου είναι ότι έχει ξεκινήσει με τρικυματικό πρώτο κύμα άρα κρατάμε στα υπόψη ότι το τρίτο κύμα της μπορεί να τελειώνει και το τι μπορεί να έρχεται μετά σε αυτή την περίπτωση θα μας το πουν τα κυματικά σενάρια που ελπίζω να δω από τους πιο ειδικούς της παρέας του soltrade. Η λογική συνέχεια βέβαια είναι ότι δύσκολα θα δούμε να καλύπτεται η απόσταση του 5% για αλλαγή της εβδομαδιαίας τάσης.

Τα κακά σενάρια θα αρχίσω να τα πιστεύω  αν αλλάξει η ημερήσια τάση. Όπως βλέπουμε και στο πινακάκι που ακολουθεί με τις τελευταίες μεταβολές, η τάση του δείκτη είναι ανοδική και για την ώρα αλλάζει κάτω από τις 597,02 μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (GOLDFISH), (NEK)

ΕΕΕ (Goldfish)

EEE (laaps)

ΟΠΑΠ (Β. WUFFETT)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: