ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Βελτίωση της τεχνικής εικόνας

Κατ' αντιστοιχία με τον ΓΔ και ο FTSE απέφυγε την αλλαγή της ημερήσιας τάσης σε καθοδική (<1569,83 μ.) και σήμερα διέσπασε σε κλείσιμο την βραχυπρόθεσμη καθοδική γραμμή τάσης και την κατερχόμενη αποκλίνουσα σφήνα που δικαιολογεί στόχο υψηλότερα από την τελευταία κορυφή στις 1749,56 μονάδες. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι ως γνωστόν εκεί βρίσκεται το υψηλότερο των δυο τελευταίων εβδομαδιαίων high fractals κι αυτό σημαίνει ότι εκεί αλλάζει η εβδομαδιαία τάση, πάντα με όρους fractals που παραμένει καθοδική από τις 1988 μονάδες. Επιπλέον εκεί ενεργοποιείται και σχηματισμός διπλού πυθμένα που προς το παρόν δεν αποτελεί παρά το πιο αισιόδοξο δυνατό σενάριο για τον δείκτη και την αγορά.

Δεν έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση στατιστικά τις διασπάσεις των αποκλινουσών σφηνών πάντως και θα μείνω στην επισήμανση των αντιστάσεων πριν φθάσουμε τόσο ψηλά, όπως είναι η R του εβδομαδιαίου και τα γνωστά καθοδικά gaps αλλά και το low fractal  στις 1660,31 μονάδες που θεωρώ πολύ σημαντική την ανοδική του υπέρβαση αφού έτσι θα αδυνατίσει το σενάριο της αναμονής χαμηλότερων χαμηλών από τις 1548,58 μονάδες το προσεχές διάστημα.

Τα πολύ βραχυπρόθεσμα συστήματα που παρακολουθώ είναι για 3η μέρα LONG στον δείκτη αλλά πρέπει να δούμε την σταθερή υπέρβαση των εκθ. κινητών μ.ο (ΕΚΜΟ) 22 και 30 ημερών πάνω στους οποίους σταμάτησαν σήμερα οι τιμές.

Ας ρίξουμε και μια ματιά στο πινακάκι να δούμε πως έχουν διαμορφωθεί οι διάφοροι παράμετροι που εξετάζονται.

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: