ΑΛΦΑ: Μηνιαία ανασκόπηση

Τρίτο συνεχόμενο μήνα οι τιμές δοκιμάζουν την Ρ, η οποία είναι παράλληλη της βασικής καθοδικής γραμμής τάσης R και διέρχεται όχι από το πρώτο αλλά από το δεύτερο κερί που έκανε χαμηλό στα 1,32. Αν την βάλουμε να διέρχεται από το πρώτο αντίστοιχο (αυτό του BREXIT) τότε για να την συναντήσουν οι τιμές θα πρέπει να δούμε νέες ΑΜΚ και να επαληθευτεί ο χρησμός του τρομοκρατικού σχηματισμού διπλής κορυφής που βλέπουμε στο διάγραμμα ο οποίος έχει κατώτατο στόχο στην περιοχή των 0,40 ευρώ όπου θα έχει χαθεί το 80% της τιμής της τελευταίας ΑΜΚ. Για την ώρα αρνούμαι ακόμα να το πιστέψω αν και δεν αποκλείω τίποτα.

Τους δυο προηγούμενους μήνες οι τιμές βρήκαν τα καύσιμα και αντέδρασαν αξιοπρεπώς από την Ρ, αν και απορρίφθηκαν στην συνέχεια από την βασικό επίπεδο αντίστασης στη μεγάλη εικόνα που δεν είναι άλλο από τα 1,32 ευρώ την πάλαι ποτέ θεωρούμενη σημαντική οριζόντια στήριξη. Αυτή τη φορά φαίνεται όλο και περισσότεροι traders έχουν πειστεί ότι θα δούμε και χαμηλότερες τιμές.

Από την παρατήρηση των κεριών διαπιστώνουμε ότι το τρέχον πτωτικό κύμα που θα μπορούσε ίσως να είναι το κύμα 5 της πτώσης πράγμα που συνάδει με τις ανοδικές αποκλίσεις των ταλαντωτών, φθάνει στην ισότητα με το πρώτο πτωτικό από τα υψηλά έτους στα 0,94 ευρώ, όπου θα διασπάσει και το ιστορικό χαμηλό,  αν και εγείρονται αρκετές αμφιβολίες αν οι τιμές θα αφεθούν να φτάσουν τόσο χαμηλά λόγω ακριβώς των αποκλίσεων, χωρίς όμως και να μπορεί να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο.

Η τάση πλέον έχει γυρίσει σε καθοδική με όρους fractals και στο ημερήσιο 9κάτω από τα 1,08 ευρώ) και τα νέα τοπικά χαμηλά ήρθαν να τo επιβεβαιώσουν. Προς το παρόν  οι τιμές συγκρατούνται από την Σ που θα την λέγαμε ασθενή στήριξη αν δεν συνέπιπτε σχεδόν απόλυτα με την Ρ της μεγάλης εικόνας. Για να δούμε αλλαγή τάσης τόσο στο ημερήσιο όσο και στο εβδομαδιαίο, πάντα με όρους fractals πρέπει να δούμε ανοδική διάσπαση του τελευταίου τοπικού υψηλού. Αν μάλιστα οι τιμές δεν πάνε πολύ χαμηλότερα θα μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί αυτή η διάσπαση θα έχουμε και ενεργοποίηση σχηματισμού διπλού πυθμένα.

Στο επόμενο διάγραμμα πάντως βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν ανοδικές αποκλίσεις στο ημερήσιο και ο RSI δεν έχει μπει ακόμα στην υπερπωλημένη ζώνη οπότε είναι πολύ πιθανό να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί η ταλαιπωρία.

Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις για την μετοχή παρατίθενται στα σχόλια από τους φίλους του soltrade που αναφέρονται στις ετικέτες της ανάρτησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αποτελέσματα SUPERFAST backtest από 1997 στον FTSE

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.