ΓΔ, FTSE, ΔΤΡ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – SP500, DJIA: (UPD 26/12/18)

Οι μισοί από τους τίτλους που έχουμε στο πινακάκι είχαν την ίδια μεταβολή την Παρασκευή. Το χαμήλωμα δηλαδή του πήχη που πρέπει να υπερβούν προκειμένου να γίνει ανοδική η τάση στο εβδομαδιαίο με όρους fractals. Στο μεταξύ το κόκκινο επανέκτησε ένα μέρος από το χαμένο έδαφος με τους δείκτες να οδεύουν ακόμη μια φορά σε δοκιμασία των πρόσφατων χαμηλών τους τον Νοέμβριο, με το κλίμα αυτή τη φορά από την πτώση τα ξένα χρηματιστήρια να πιέζει αφόρητα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα διαγράμματα των τριών βασικών δεικτών.

ΓΔ 

FTSE

Το αν θα δούμε νέα χαμηλά εξαρτάται βασικά από το πότε θα σταματήσει η κατρακύλα στην Wall Street αλλά και η ροή πληροφοριών με δυσμενείς εκτιμήσεις για τον μεγάλο ασθενή της οικονομίας τις τράπεζες.

Και στον τραπεζικό δείκτη πάντως ο πήχης για την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης κατέβηκε σημαντικά χαμηλότερα όπως αναμενόταν αλλά με τέτοιο κλίμα θεωρώ αδύνατη την επαναφορά για απόπειρα ανοδικής υπέρβασής ακόμα και του πρόσφατου υψηλού του. Αντίθετα θεωρώ πιθανότερο να δούμε νεότερα χαμηλά προς τον στόχο της Δ.Κ παρά τις αποκλίσεις. Η τάση παραμένει καθοδική με όρους fractals σε όλα τα time frames.

Η άποψή μου όπως εκφράστηκε και στο poll της 30/11, ότι δηλαδή η αγορά έχει δει τα χαμηλά της για καιρό στο 62% διόρθωσης όλης της ανόδου περίπου ισχύει ακόμα και σε αυτό θα βοηθούσε πολύ να είχε διάρκεια η αντίδραση του πιεσμένου ελατηρίου που ξεκίνησε απόψε στη Ν. Υόρκη.

Οι στόχοι των βασικών πτωτικών σχηματισμών στους δυο βασικούς δείκτες πιάστηκαν και η σημερινή αντίδραση σημειώνεται αφού έσπασαν πρώτα οι ανοδικές αποκλίσεις και αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NASDAQ (Goldfish)

ΟΤΕ σε καθοδική τάση πιθανότητα Δ.Π(?)

DAX

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.