ΑΔΜΗΕ: Ανασκόπηση μεγάλης και μικρής εικόνας, σκέψεις, σημειώσεις…

Μόλις το 19ο μηνιαίο κερί για την μετοχή οπότε πρακτικά η μεγάλη εικόνα της είναι ακόμα αυτή του εβδομαδιαίου διαγράμματος.

Από το μηνιαίο πάντως κρατάμε ότι ως τώρα η γενική παρατήρηση είναι τα συνεχόμενα χαμηλότερα υψηλά (ΧΥ) και χαμηλότερα χαμηλά (ΧΧ) και μόλις 5 από αυτά λευκά, με κλείσιμο μήνα δηλαδή υψηλότερα από το άνοιγμα. Την μοναδική ως τώρα φορά που κατάφερε να διασπάσει το υψηλό του προηγούμενου μήνα έκανε και την μοναδική ανοδική κίνηση διαρκείας 1,5 περίπου μήνα και περίπου 20% ανόδου πριν ακολουθήσει το δεύτερο πτωτικό κύμα (ας το πούμε C).

Με άλλα λόγια έχουμε μια ξεκάθαρα πτωτική τάση όπως και στο εβδομαδιαίο που ακολουθεί.

Εδώ βλέπουμε ότι στο πρώτο πτωτικό σκέλος δεν κατόρθωσε να φτιάξει ούτε ένα high fractal με αποτέλεσμα το 1ο να το καταφέρει στην κορύφωση του διορθωτικού κύματος (ας πούμε B). Έκτοτε, στο δεύτερο πτωτικό, κατάφερε να φτιάξει επτά, τα οποία όμως είναι όλα ΧΥ από το προηγούμενό τους. Η τάση με όρους fractals θεωρείται ότι αλλάζει αν διασπαστεί το υψηλότερο από τα δυο τελευταία ήτοι αυτό στα 1,67 ευρώ που είναι πολύ κοντά στο τελευταίο στα 1,648 ευρώ στο οποίο μάλιστα αλλάζει και η ημερήσια τάση όπως βλέπουμε στο αντίστοιχο διάγραμμα.

Καθόλου συμπτωματικό ότι πάνω από τα 1,67 ενεργοποιείται κι ο σχηματισμός διπλού πυθμένα και έχουμε παραβίαση μηνιαίου υψηλού.

Καθόλου συμπτωματικό επίσης ότι η ημερήσια τάση θεωρείται πως αλλάζει με υπέρβαση των 1,648 ευρώ που θα έλεγα ότι είναι το ελάχιστο προαπαιτούμενο και αν συμβεί στις 3 συνεδριάσεις που απέμειναν για το κλείσιμο του μήνα και του έτους θα έχουμε επιτέλους και το 1ο λευκό κερί μετά από 6 μήνες και ως εκ τούτου η υπέρβαση αυτή μπορεί να αποδειχθεί σημαντική και λόγω εγγύτητας με τα 1,67.

Για την ώρα η τελευταία πτώση που είδαμε ήταν απαραίτητη για την εξομάλυνση των κρυφών καθοδικών αποκλίσεων με τις τιμές να μην μπορούν να κάνουν ΥΥ όπως οι ταλαντωτές.

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.