ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Διόρθωση ή βουτιά; – ΔΤΡ, ALPHA BANK,

Ότι ζητούσαμε από τον ΓΔ στην τελευταία ανασκόπηση το πέτυχε ο δείκτης αυτή την εβδομάδα και πλέον το ερώτημα είναι τι μπορεί να διαφυλάξει από τα κεκτημένα του. Με δεδομένη την κακή εικόνα των ξένων αγορών είναι ενδεχόμενο η τρέχουσα διόρθωση να διαρκέσει ως τα Χριστούγεννα και σε αυτή την περίπτωση μπορεί το το υψηλό των 663,89 μονάδων να αποτελέσει το επόμενο εβδομαδιαίο high fractal που θα είναι και το επίπεδο που θα πρέπει να υπερβούν οι τιμές προκειμένου να μιλάμε για αλλαγή και της εβδομαδιαίας τάσης σε ανοδική. Το επίπεδο αυτό προς το παρόν είναι 100 μονάδες υψηλότερα.

Για την ώρα ο δείκτης φαίνεται να έχει ολοκληρώσει 3 κύματα από τα πρόσφατα χαμηλά των 592,70 μονάδων και το θέμα είναι αν βρίσκεται στο 4ο ή τέλειωσε κι αυτήν την αντίδραση και οδεύει άλλη μια φορά χαμηλότερα.

Στο ημερήσιο που ακολουθεί βλέπουμε ότι οι ταλαντωτές "βιάστηκαν" και έχουν δημιουργήσει κρυφές αποκλίσεις με τις τιμές που δεν τους ακολούθησαν σε υψηλότερα υψηλά από ΟΛΕΣ τις κορυφές από το καλοκαίρι γεγονός που δικαιολογεί την τρέχουσα διορθωτική (ελπίζω) κίνηση.

Το πλησιέστερο από τρία ανοδικά gaps στην περιοχή των 630 μονάδων θα μπορούσε να κλείσει χωρίς να ακυρωθεί η πιθανότητα να είμαστε σε κύμα 4 όπως προαναφέρθηκε. Αν όμως η αγορά συνεχίσει χαμηλότερα και των 618,97 μονάδων τότε τα νεότερα χαμηλά είναι νομίζω θέμα χρόνου.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν ο SP500 θα συνεχίσει καθοδικά μια και όπως είδαμε έχει και τεχνικούς λόγους για μια ανοδική αντίδραση τουλάχιστον.

Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη του φίλου Νεκτάριου στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης και του Laaps εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ

ΕΤΕ  (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ALFA 10/12 (HEISENBERG), (goldfish)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: