ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Ανασκόπηση μεγάλης και μικρής εικόνας

Σημαντικοί τεχνικοί λόγοι δικαιολογούν την αντίδραση που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες και καταγράφονται στα διαγράμματα που ακολουθούν με την μεγάλη εικόνα των ΓΔ & FTSE. Πρακτικά οι δυο δείκτες διόρθωσαν ως την περιοχή του 61,8%. By the book θα'λεγα για κύμα 2!

Όσον αφορά την εικόνα στα εβδομαδιαία, οι παρατηρήσεις για τον ΓΔ ισχύουν και για τον FTSE όπως βλέπουμε στο επόμενο διάγραμμα...

...αλλά και στον ΔΤΡ (μόνο οι ανοδικές αποκλίσεις)

Επιστροφή στον FTSE για μια ματιά και στο ημερήσιο διάγραμμα για να δούμε το πρώτο κλείσιμο πάνω από την R1 με την 3η προσπάθεια. Η τάση με όρους fractals γίνεται ανοδική με υπέρβαση των 1712,20 μονάδων. Η υπέρβαση του πιο κοντινού high fractal  στις 1623,26 μονάδες ήδη από την Πέμπτη, σε συνδυασμό με τις στηρίξεις της μεγάλης εικόνας που προαναφέρθηκαν επιτρέπει να θεωρηθεί βάσιμα ότι η ημερήσια τάση δεν είναι πλέον καθοδική. Το ίδιο ακριβώς θα ισχύει και για την εβδομαδιαία τάση, για τους ίδιους λόγους, αν καταφέρει να κλείσει και τα δυο πιο κοντινά πτωτικά gaps αφού έτσι θα έχει καταφέρει να υπερβεί και το πλησιέστερο high fractal του εβδομαδιαίου  στις 1715,36 μονάδες.

Τα ίδια πλην της ανοδικής διάσπασης της Ζ1 που είναι ακόμα το 1ο ζητούμενο ισχύουν και στον ΓΔ στο διάγραμμα του οποίου έχουν σημειωθεί τα αντίστοιχα με τον 25ρη σημεία.

Πολλά βήματα πίσω βεβαίως έχει μείνει ο ΔΤΡ που δεν έχει ακόμα ξεπεράσει το τελευταίο ημερήσιο high fractal (480.90) πολύ δε περισσότερο το υψηλότερο των δυο τελευταίων και το πλησιέστερο εβδομαδιαίο όπως βλέπουμε στο ημερήσιο διάγραμμά του.

Ας ρίξουμε μια ματιά και στο πινακάκι με τις τελευταίες μεταβολές

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (laaps), (geris), (imales)

FTSE (SPARTAN)

ΔΤΡ (OPTIMIST)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: