ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 26/6/11/1 (Goldfish) – ETE: Επίτευξη στόχου – ΔΕΗ: Ενεργοποίηση πτωτικού σχηματισμού 27/11/18

Τα πρόσφατα θετικά νέα από την υπόθεση της Grivalia & Eurobank φαίνεται να ήταν απλά η αφορμή για μία πολύ βραχυχρόνια ανοδική διόρθωση στον δείκτη και τις επιμέρους μετοχές του. Αναμένουμε καθοδική συνέχεια σε νεότερα ιστορικά χαμηλά και προς το επίπεδο των 345 μονάδων τουλάχιστο.

Έχουμε ορίσει την έναρξη του τελευταίου καθοδικού από τις 548,45 μονάδες (''e''). Η εσωτερική δομή του (πιθανότατα 3κυματική) και το εύρος της ανοδικής αντίδρασης της Δευτέρας μας δίνει αρχικά καλές πιθανότητες η κάθοδος που απομένει να είναι τύπου ''ending'':

 

Αυτό θα φανεί πολύ σύντομα και θα ενισχυθεί αν στο επόμενο καθοδικό βήμα ο δείκτης αρνηθεί πολύ πρόσκαιρα να επιτύχει νεότερα ιστορικά χαμηλά και διορθώσει εκ νέου ανοδικά.

Ανεξαρτήτως της πολύ βραχυχρόνιας κίνησης εκτιμούμε ότι με τα νεότερα χαμηλά θα πρέπει να ξεκινήσουν σταδιακά οι θέσεις long σε μετοχές του κλάδου. Ο βασικός στόχος του μεσοχρόνιου σχηματισμού θα έχει επιτευχθεί και όσοι επέδειξαν υπομονή και πειθαρχεία θα ανταμειφθούν:

'Ολες οι τραπεζικές μετοχές που καλύπτουμε (με εξαίρεση την ΠΕΙΡ) έχουν φτάσει πλέον πολύ κοντά στα επίπεδα που έχουμε αναφέρει εδώ και μήνες:

ΕΤΕ: προσέγγιση, και πιθανή πολύ βραχυχρόνια καθοδική διάσπαση των ιστορικών χαμηλών της

ΑΛΦΑ: νεότερα ιστορικά χαμηλά

ΕΥΡΩΒ: προσέγγιση των 0,401 ευρώ και πιθανή πολύ βραχυχρόνια καθοδική τους διάσπαση.

Σε μεσοχρόνιο επίπεδο αναμένουμε ισχυρή ανοδική κίνηση για το σύνολο του κλάδου. Ειναι απολύτως σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από κάτι μέχρι στιγμής, (εκτός της διαγραμματικής ανάλυσης) οπότε αναμένουμε αρκετά σύντομα να αρχίσουν να διαρρέουν σημαντικές θετικές εξελίξεις. Μικρή αναμονή για να δούμε αν αυτές θα είναι οικονομικές η πολιτικές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι πολύ σημαντικές...

Ως γνωστόν τα παραπάνω είναι μέρος του ενημερωτικού της Vital Finance που αποστέλλεται μόνο σε πελάτες της. Τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν με την συμπλήρωση της φόρμας στο τέλος της κάθε ανάρτησης.

Να συμπληρώσουμε με τις τελευταίες μεταβολές στο πινακάκι μας ...

...που ειδικά σήμερα ήταν πολύ ουσιαστικές, με την ΕΤΕ να πιάνει τον στόχο της διάσπασης του καθοδικού τριγώνου της με περαιτέρω απομάκρυνση από το τεράστιο πτωτικό χάσμα της, αφού όπως φαίνεται οι εκροές δεν έχουν τελειώσει ακόμα...

...και την ΔΕΗ να ενεργοποιεί ένα τοπικό ΩΚΩ με κατώτατο στόχο στην περιοχή των 0,97 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΡΑΙΓ (Fasokinigos)

ΦΡΛΚ, ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ, ΙΝΤΚΑ-ΙΝΛΟΤ,    (Nicolas2300)

ΕΤΕ (Zelis)

 

 

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.