ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Οι εκτιμήσεις του Goldfish (16/11/18) – ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, ΔΤΡ, ΓΔ, ΜΥΤΙΛ 19/11/18: Επιδείνωση της τεχνικής εικόνας

Ο δείκτης τραπεζών έχει ολοκληρώσει τον οριζόντιο διορθωτικό σχηματισμό τύπου ''abcde'' και κινείται εκ νέου καθοδικά. Το επίπεδο το οποίο θεωρείται το ξεκίνημα αυτής της νέας καθοδικής προσπάθειας είναι οι 548,45 μονάδες (''e''). Θεωρούμε ότι είμαστε ακόμα στο πρώτο καθοδικό υποκύμα (1) και σύντομα από λίγο χαμηλότερα επίπεδα θα υπάρξει μια πολύ βραχυχρόνια ανοδική διόρθωση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η προηγούμενη τοπική διαγραμματική δυσαρμονία (μεταξύ κίνησης 60' σε candlestics και κλείσιμο ημέρας) έχει πλέον εξομαλυνθεί και όλα δείχνουν καθοδική συνέχεια. 

 

Η ευρύτερη μεσοχρόνια εικόνα παραμένει η ίδια: ένα πολύ τελευταίο καθοδικό σε επίπεδα κάτω των προηγούμενων ιστορικών χαμηλών.

Όπως έχουμε αναφέρει, με την επίτευξη νεότερων χαμηλών ο δείκτης και οι υποκείμενες μετοχές του θα γυρίσουν σε θέση long. Αναμένουμε, δηλαδή, να ξεκινήσει μια σημαντική ανοδική προσπάθεια στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουμε.

Την τελευταία αυτή καθοδική προσπάθεια θα την παρακολουθήσουμε κυρίως κυματικά. Στο παρόν χρόνο παραμένουμε στο καθοδικό κύμα 1 και αναμένουμε μια πολύ βραχυχρόνια ανοδική διόρθωση (κύμα 2). Στη συνέχεια προσέγγιση των ιστορικών χαμηλών και καθοδική τους διάσπαση.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ένα ενδεικτικό επίπεδο που πιθανότατα θα προσεγγίσει είναι οι 345 μονάδες. Ακριβέστερη εικόνα θα έχουμε στη συνέχεια:

Τα παραπάνω είναι το τμήμα της εβδομαδιαίας ενημέρωσης της Vital Finance

Η σημερινή ημέρα σημαδεύτηκε από το γύρισμα σε καθοδική τάση του FTSE, του ΟΠΑΠ  και της ΔΕΗ καθώς και με την ενεργοποίηση του σχηματισμού διπλής κορυφής στην ΑΛΦΑ όπου χάθηκε το κρίσιμο επίπεδο των 1,181 ευρώ.

Το κόκκινο άρχισε να κερδίζει και πάλι έδαφος στο πινακάκι μας που ακολουθεί με τις τελευταίες μεταβολές

Τέλος θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ο στόχος της Δ.Κ που ενεργοποιήθηκε από την Πέμπτη είναι στις 392 μονάδες ενώ η ισότητα του 5ου κύματος με το 1ο είναι κάτω από τις 300.

ΜΥΤΙΛ (BY LAAPS)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ, FTSE

ΕΧΑΕ

ΑΛΦΑ (LAAPS)

ΑΛΦΑ UPD

ΑΛΦΑ (Δ. ΚΑΡΑΛΗΣ)

SPX (NEK)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: