ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Διακυμάνσεις τιμών και συναισθημάτων.

Η τάση στο εβδομαδιαίο είναι καθοδική και ισχύει και εδώ ότι γράφηκε για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στην τελευταία ανασκόπηση αναφορικά με τις προοπτικές αλλαγής της.

Μετά το κερί της προηγούμενης εβδομάδας οπότε είχαμε υψηλότερο υψηλό και υψηλότερο κλείσιμο 4 εβδομάδων ήρθε κι η ώρα της διόρθωσης μόλις άγγιξαν οι τιμές την Ζ1. 

Η διόρθωση άγγιξε ήδη το 50% του προηγούμενου εβδομαδιαίου κεριού το οποίο είχε επίσης και το χαμηλότερο χαμηλό του 2018 και τα άκρα του αποτελούν και τα όρια του RANGE τιμών εντός του οποίου κινούνται οι τιμές το τελευταίο διάστημα όπως βλέπουμε στο ημερήσιο διάγραμμα.

Η οριακή έστω διάσπαση των 648,82 μονάδων πριν πέντε συνεδριάσεις επιτρέπει σκέψεις για αλλαγή της τάσης που βέβαια δεν είναι επιβεβαιωμένη αφού οι τιμές έκτοτε διορθώνουν. Άλλωστε τέτοια υπέρβαση που στη συνέχεια διαψεύστηκε είχαμε και στις 22/6 όταν ο δείκτης έκανε το υψηλό των 792,37 μονάδων, μόνο που τότε είμαστε 25% περίπου ψηλότερα και η υπέρβαση τότε δεν είχε συνοδευτεί και με αντίστοιχη υπέρβαση στον FTSE. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το πράσινο φως δεν έχει ανάψει ούτε στο expert που κοιτάμε καμιά φορά αλλά ούτε και στο GREK.

Μια ματιά στο μηνιαίο μας υπενθυμίζει ότι είμαστε πάνω στην κρίσιμη στήριξη της τελευταίας speed resistance line η οποία δοκιμάστηκε και τον Οκτώβριο αλλά άντεξε στο κλείσιμο. Η τάση βέβαια είναι καραπτωτική μετά την απώλεια του εκθετικού κινητού των 6 μηνιαίων χαμηλών και του μηνιαίου low fractal στις 735,66 μονάδες αλλά τα κάτω όρια του range  τιμών βρίσκονται ενώπιον της κρίσιμης θεωρητικά στήριξης του 61,8% fibo διόρθωσης όλης της ανόδου και του μηνιαίου low fractal στις 602,43 μονάδες.

Οι τιμές εδώ κινούνται μέσα στην κόκκινη πτωτική σφήνα που κάποια στιγμή θα διασπαστεί ανοδικά και θα δώσει εκρηκτική άνοδο αλλά δεν έχουμε ακόμα καμιά αξιόπιστη τεχνική ένδειξη ότι η ώρα της ανοδικής διάσπασής της είναι κοντά.

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: