ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – επικαιροποίηση

2η φορά οι τιμές σταμάτησαν την πτώση τους στην περιοχή οριζόντιας στήριξης του μηνιαίου low fractal στις 1610 και στα μισά της διαδρομής προς τον κατώτατο στόχο της μεγάλης Δ.Κ.

Με απώλεια της ζώνης 1600-1610 βλέπει την επόμενη στήριξη 61,8% fibo στις 1533. Η περιοχή των 610 μονάδων λίγο πάνω από το 61,8% διόρθωσης όλου του ανοδικού, υπενθυμίζεται ότι είναι αυτή που δοκιμάστηκε το ίδιο διάστημα στον ΓΔ. Ο FTSE σταμάτησε λίγο ψηλότερα, αποκλειστικά λόγω της πολύ αυξημένης στάθμισης της μετοχής της coca cola (που συνήθως υπεραποδίδει της αγοράς) σε σχέση με αυτήν στον ΓΔ.

Το ζητούμενο είναι η αλλαγή τάσης  που για να γίνει μέσω της διάσπασης του υψηλότερου των δυο τελευταίων high fractals, το οποίο τώρα βρίσκεται πάνω από τς 2000 μονάδες, δεν είναι εφικτό και δεν θα έχει και μεγάλη αξία. Για να δημιουργηθούν όμως δυο αντίστοιχα τοπικά εβδομαδιαία υψηλά γύρω στα τωρινά επίπεδα απαιτείται ένα διάστημα περίπου ως το τέλος του έτους με τιμές σε πλάγια κίνηση. Άρα εστιάζουμε στις γραμμές τάσης που πρέπει να διασπαστούν ανοδικά. Για την R1 όλα είναι έτοιμα αφού η κλίση της είναι μεγάλη και παρ'όλα αυτά έχει σταματήσει τα εβδομαδιαία κεριά 3 φορές.  Για την R όμως τα πράγματα είναι δύσκολα αφού θα χρειαστούν ακόμα 100 μονάδες ανόδου για να προσεγγιστεί.

Για την ώρα λοιπόν κρατάμε στα θετικά το υψηλότερο υψηλό και υψηλότερο κλείσιμο 4 εβδομάδων που είναι και προϋπόθεση για τον σχηματισμό του πρώτου από τα δυο τοπικά υψηλά που χρειαζόμαστε στα τρέχοντα επίπεδα όπως προαναφέρθηκε.

Κρατάμε επίσης την εικόνα στο ημερήσια όπου μέχρι στιγμής ικανοποιήθηκαν οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί την 7/11. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι η οριστική υπέρβαση της R1 και των 1706 μονάδων και η  κίνηση προς την R όπως προαναφέρθηκε. Ο μίνι Δ.Π που έχει ενεργοποιηθεί πάνω από τις 1694,84 μονάδες και η ανοδική διάσπαση της Ζ (και του πιθανού τριγώνου Ζ-Μ) "υπόσχονται" ότι μπορεί να δούμε τιμές πάνω από τις 1770 μονάδες.

Ας δούμε άλλη μια φορά τις τελευταίες μεταβολές στο πινακάκι μας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΧΑΕ

ΕΥΔΑΠ

ΕΕΕ

ΓΡΙΒ

ΓΔ (Tsaros)

DOW (Goldfish), (laaps)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: