Μηνιαία ανασκόπηση – ημερήσιες μεταβολές για Γ.Δ, FTSE και ΔΤΡ

Γ.Δ και FTSE σταμάτησαν (προς το παρόν) σε περιοχές στήριξης, οριζόντιας από μηνιαία low fractals, 61,8% επίπεδο διόρθωσης όλης της ανόδου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθώς επίσης και στην τελευταία speed resistance line που κράτησε σε επίπεδο μηνιαίου κλεισίματος.

Παρατηρείται ότι οι τιμές είχαν διασπάσει αλλά χωρίς να έχουν απομακρυνθεί πειστικά (κυρίως ο ftse) από την αντίστοιχη τελευταία αντίσταση των  speed resistance lines από τα ψηλά του 2014. Αντίθετα τις ακολουθούσαν σαν γραμμές στήριξης καθοδικά και δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα οι γνώμες για τον αν η διόρθωση τέλειωσε στα χαμηλά του 2016 ή όχι. Το γεγονός ότι η διόρθωση σταμάτησε στα επίπεδα αυτά επιτρέπει σαφώς τις ελπίδες ότι από τα υψηλά έτους βρισκόμαστε απλώς σε βαθιά διόρθωση πιθανότατα κύματος 2, σενάριο που βέβαια θα αδυνατίσει αν χαθούν οι στηρίξεις αυτές.

Στον ΔΤΡ δεν είναι λίγοι όσοι περιμένουν νέα ιστορικά χαμηλά αφού εδώ δεν υπάρχει στήριξη σαν τις παραπάνω που να μην έχει χαθεί αλλά κοιτώντας το μηνιαίο ακόμα μια φορά παρατήρησα ότι η τελευταία αντίδραση ήρθε αφού δοκιμάστηκαν οι δυο ισότητες πτωτικών (υποτιθέμενων) κυμάτων που βλέπουμε στο γράφημα. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για συμπτώσεις και η αρίθμηση στα κύματα δόθηκε μόνο για περιγράψουμε αυτές τις ισότητες με την ελπίδα να συζητηθούν με τους φίλους του μπλογκ.

Στο ημερήσιο ο δείκτης δικαίωσε τις ανοδικές αποκλίσεις κι έχει διασπάσει ανοδικά τον ΕΚΜΟ 22 ημερών (1η φορά από τις 800 μονάδες) και το καθοδικό τρίγωνο, ενώ έχει ενεργοποιήσει κι ένα μίνι σχηματισμό αντιστροφής. Σήμερα πρώτος από όλους διέσπασε ενδοσυνεδριακά και το υψηλότερο από τα δυο τελευταία high fractals αλλάζοντας και την ημερήσια τάση σε ανοδική. Όπως έχει ήδη αναφερθεί ανοδική είναι η πλέον η τάση και σε ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ πάντα με όρους fractals.

Στους άλλους δυο δείκτες η τάση δεν άλλαξε ακόμα μια και δεν είχαμε αντίστοιχη υπέρβαση, αφού μόλις σήμερα ολοκληρώθηκε ο σχηματισμός νεότερου high fractal που κατέβασε το επίπεδο που πρέπει να διασπαστεί χαμηλότερα για πολλοστή φορά σε επίπεδα όμως που είναι εύκολα προσβάσιμα αν συνεχιστεί η διαφαινόμενη αλλαγή κλίματος με αφορμή την βελτίωση στις τράπεζες.

Στον ΓΔ με ανοδική διάσπαση των 648,82 μονάδων αλλάζει η ημερήσια τάση κι ενεργοποιείται και ο σχηματισμός διπλού πυθμένα (Δ.Π). Και εδώ δικαιώνονται οι τελευταίες αποκλίσεις. Τον ΕΚΜΟ 22 πάντως δεν τον έχει διασπάσει ακόμα όπως και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης που ακολουθεί με τις ίδιες παρατηρήσεις πλην αυτής του Δ.Π.

Εδώ η τάση αλλάζει πάνω από τις 1706,23 μονάδες οπότε (μετά) κοιτάμε για ανοδικούς σχηματισμούς και στόχους αφού αν δεν τα καταφέρει δεν έχει νόημα.

Ακολουθεί και το επικαιροποιημένο (και συμπληρωμένο με τον Δ.Π της ΠΕΙΡ) το πινακάκι με τις παραμέτρους.

 

 

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.